Total Pageviews

Followers

Saturday, December 10, 2011

If you love something , NeveR let it go

I keep seeing/hearing this quote, and I don't exactly get what people mean when they say it, "If you love somebody, let them go. If they return, they were always yours. If they don't, they never were."


Do you believe in it? or do you have issues with it like I do cause I feel like it is saying in a way if you don't chase or work for something and just 'let it go', that it would come back if its meant to be urs... How does that work? Its just like saying. " I love modeling, but cuz there are too many difficulties, I should 'let it go'??" Chances are, it would Never! Come back


So,i Totally disagree with that saying. Why exactly should you let something or someone you love go?..... If you let them go, they'll just believe you dint love them enough to hold on stronger. And that is why they won't come back.

if you genuinely love something, you won't just let it go. you'll work for it, you'll hold on to it, you'll try everything in your power to keep it. you'll be persistent, you'll do anything to make sure it remains yours.

If you love someone, you should keep fighting for them. You should work for them. You should do anything and everything in your ability for them,hold on to them and cherish them. DO NOT let them go, cuz they just might NEVER come back.

Monday, November 21, 2011

Syarat-syarat permohonan pramugari


Tadi aku ada terbaca 1 artikel dari website ni (Malaysian Airlines), pasal kelayakan seseorang yang ingin menjadi pramugara/pramugari. Aku agak tertarik juga la nak tahu lebih lanjut pasal benda ni, dalam masa yang sama, aku teringin nak tahu apa kelayakan yang di perlukan oleh seseorang untuk memenuhi criteria sebagai seorang pramugara/pramugari di syarikat penerbangan terkemuka. Syarikat penerbangan negara ini juga menawarkan pakej gaji yang menarik beserta elaun, kemudahan perjalanan, perubatan dan lain-lain..


Syarat Permohonan dan Kelayakan

  • Warganegara Malaysia, berumur antara 18 – 30 tahun semasa tarikh temuduga.
  • Lulus SPM / setaraf yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia serta lulus dalam Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Matematik dan 3 subjek lain yang diambil dalam satu peperiksaan.
  • ‘Fasih’ bertutur dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris. (Penguasaan bahasa lain adalah satu kelebihan)
  • Ketinggian minimum 165sm (lelaki) dan 157sm (wanita) dan berat badan yang seimbang.
  • Sihat tubuh badan dengan penglihatan baik (tidak rabun warna).
  • Memiliki personaliti dan penampilan yang menarik dan bermotivasi tinggi ke arah kecemerlangan di dalam khidmat pelanggan.

Kalau korang nak tahu lebih lanjut link la URL ni : http://www.malaysiaairlines.com/

Regularly update about site info : http://majusatraining.blogspot.com/


Thursday, October 27, 2011

untitle



"LOVE: 4 simple letters, yet so confusing…. YOU: 3 simple letters, mean everything……."


Wednesday, October 26, 2011

happy deepavali to those yang celebrate deepaali

Salam pagi you guy's :)
bangun pagi, ingat nak pergi jogging, hahahha dah terleka depan Lappy, lupe nak pergi jogging.

actually,  hahah semalam i ade post one video dekat Facebook, but act, i dah tersalah masukkan, err that video yang i post tu.. urrrrrhh!!  not that 1, malunyeee * ahahahhha tu rosak, cakap pon tak habis. -.-

nieyh video yang Final* wah2 dah macam apa dah, siap ada final ..



video
nieyh cuma, main-main belaka, kalau tak suka.. anda boleh berundur dari sini


ini lah video yang sepatutnya i post dekat FB, tapi lain yang i 'ter'post -.-''  so BTW, how's the celebration? have fun, with the Bunga Api? erm, keyh la you guy's , don't have idea today- Toodles


To Mr, J: aku dengar kau masuk club lagi lepas ni aku taknak tweet dengan kau lagi.. Ok?

Monday, October 24, 2011

What i wish For my Birthday




Every year we always have a birthday ,our own special day, a day to celebrate the day we were born with our family and friends, to be grateful for it
We can have a big party or just a small family party like as usual i did before with my friends, but do you ever think , what is exactly do you ever want as a birthday gift ? an I phone, a new Shirt, a new bag, a new laptop or a new car? ahahha i wish

I will have my birthday in a month from now, and I am grateful I still can be here in this world ,enjoying life. but at this moment I really dont know what I want for my birthday, it’s not the thing that I can buy, I want more than just “a Thing”.

Here are things that money can’t buy that I want for my birthday :

1. A smile that will last forever.

this is the small thing but not so easy to have, because there were times when I have to borrow a smile from my friends, when I feel so tired , angry, and sad , the smile just disapperaing.

2. A new hope

New hope that keep on whispering on my ears everytime I want to give up. And keep on giving me the strenght to move on.


3. A new and fresh big dream

I am a dreamer, I keep on dreaming , sometimes even when I’m awake, but the dreams keep me going, push me over the limits, giving me the power to work hard , to get me where I am now. I want a new big dream to take me one step further from where I am now, and one step closer to my stars.

4. To be important in someone’s or people’s life

I always have this lonely feeling , even when I was standing in a crowd, I feel that no body knows that I am existing , I feel like I am invisible. I am somebody in the office, they listen to what I say but still I feel like I am not important or special, feels like no one will miss me when I’m gone.

5. Loyal friends
I want to have friends that will always be there for me even when I’m at my worst, and be patient with my bad attitude.
I have a new best friend , a young girl, so sweet , so honest , so wise and so beautiful, she sees right thru my heart, and draws my story with her own words. She made me cry , her words touched me and I wish I will always have this girl and other friends as my loyal friends, because sometimes I can be so very difficult to handle. How I wish I could have half of her sweetness and her patient.

6. Wisdom and faith
I want to be wiser and mature, to accepting things that I cannot posses or change. To feel happy about me, being myself and to not feel lonely anymore. faith to keep on believing that God will make everything in my life beautiful on the right time, that all rejections that I had was God’s protection.
Life is one big drama, but don’t you know that we are the director of that drama, we create drama in our own life.

I try to avoid it but still get caught and yes this year is a hard year for me, things have not been easy .
but I want my birthday to be a turning point , and I can be happy :D


sarapan pagi bersama Dutch Lady 0% Fat Drinking Yogurt



Dutch Lady came out with a new 0% Fat drinking yoghurt with real fruit juice.erm,,, yummy!

It tastes good, which surprised me, since I’m not a big fan of low fat drinks – it’s liquid breakfast on the go! ;)

sorry 4 so long no update




My dear dear readers
I am so sorry about my sluggish attmepts at blogging as of late.
A LOT has been going on, which means there will be
a lot of new posts soon!-insyaallah,
But it also means that I haven't had any time to catch up my fun little blog. :"(

Monday, October 17, 2011

mayat bayi perempuan dikelar sehingga mati di asrama sebuah sekolah menengah



:( kesiannya baby tu..

 
 
Ya Allah...apakah kejadian skrng ini...mcm2 berlaku...manusia dah xder prasaan lgi ker?malu bagi dkt org ke malu kene penjara/hukum...kalau pn t
lebih kejam daripada haiwan...bayi yang tidak berdosa dijadikan mangsa sedangkan semuanya berpunca dari kesalahan diri sendiri..

hampir setiap hari kes seumpama ini berlaku..


Guru temui mayat perut terburai di asrama sekolah

KUCHING: Seorang bayi perempuan yang baru dilahirkan, ditemui mati dengan kesan kelaran di bilik asrama perempuan sebuah sekolah menengah di Betong, 300 kilometer dari sini, pagi semalam.
Bayi malang itu ditemui di atas lantai asrama terbabit pada jam 9.30 pagi dengan beberapa kesan kelar di bahagian badan dan leher selain perutnya terburai.
Berikutan penemuan mayat bayi itu, seorang guru sekolah terbabit membuat laporan polis dan bertindak atas maklumat itu seorang pelajar perempuan berusia 16 tahun ditahan dan kini menerima rawatan lanjut di Hospital Betong.

Sumber berkata, sebelum itu guru terbabit membuat pemeriksaan ke asrama selepas mendapati pelajar tingkatan empat itu tidak menghadiri kelas, semalam.

“Guru itu terkejut melihat mayat bayi baru lahir yang mengalami kecederaan teruk hampir seluruh badan dengan keadaan perutnya terburai.

“Polis yang tiba di tempat kejadian selepas menerima laporan, memeriksa mayat bayi itu dan menemui tujuh kesan kelar iaitu dua di bahagian belakang, dua di tangan, dan masing-masing satu di leher, rusuk serta perut,” katanya.
Sementara itu, Pemangku Ketua Polis Daerah Betong, Asisten Superintendan Henry Nyuhai, yang mengesahkan kejadian itu berkata polis turut menemui sebilah pisau pemotong sayur dipercayai digunakan dalam kejadian itu.

Katanya, pisau sepanjang 15 sentimeter itu ditemui disorok dalam cadar dan polis turut merampas cadar serta tilam sebagai barang bukti.

“Pelajar perempuan itu kini ditahan di wad hospital dan dikawal rapi pihak polis. Kes itu disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh,” katanya.

Di BALING, seorang suri rumah terkejut apabila menemui seorang bayi lelaki yang masih bertali pusat ditinggalkan di atas kerusi di depan rumahnya di Kampung Charok Bakap, Parit Panjang, pagi semalam.

Suri rumah berkenaan, Maimunah Bidin, 56, berkata pada mulanya dia terdengar suara tangisan bayi terlalu hampir dengan rumahnya, pada jam 6.45 pagi lalu menjenguk keluar melalui tingkap.

“Saya terkejut apabila mendapati ada objek dibungkus dengan kain pelikat ditinggalkan di atas kerusi depan rumah dan sebaik diperiksa ada bayi yang masih bertali pusat dan dipercayai baru dilahirkan.

“Bayi itu dipakaikan baju lengan pendek dan berseluar panjang serta kelihatan lesu," katanya, semalam.

Dia mengambil bayi itu sebelum menghantar ke rumah jirannya, Johanawati Abdul Wahab, 50, sebelum mereka membuat laporan polis.

Ketua Polis Daerah Baling, Superintendan Mat Daud Mat Hasan, berkata bayi lelaki seberat 2.5 kilogram itu dihantar ke Hospital Sultan Abdul Halim Sungai Petani untuk menerima rawatan lanjut.





lihat- dimna letaknya nilai simpati..sedangkan haiwan sndri pun punya nilai belas kasihan terhdap anaknya..dimna letaknya mentaliti 





pages

1. 16. 17. 62. 63.