Total Pageviews

Followers

Friday, December 31, 2010

ni bukan ayat AL_QURAN tetapi BIBLE!!

Maklumat ni saya baca dari blog catatan Cempaka Melati :)


Yang pasti............ ini bukan ayat al-Quran......
Semoga kita semua berhati2 jangan sampai terbeli dan digantung di rumah kita.

Sebarkan dan maklumkan kepada semua saudara2 kita.
Tolong Baca.Jangan biarkan kita di perbodohkan oleh org2 KAFIR ..................
Perhatian Kalau ternampak penghujungnya ditulis
"Surah
Injilu Matay "(Terus reject)


Assalammualaikum Al Muslimin dan sahabat-sahabat semua....
Sila baca dan edarkan kepada sesiapa yang tiada di dalam e-mail ini...
Itulah agenda Kristian, maka berhati-hatilah..... Jangan terpedaya pada
rupanya sahaja tetapi tengok dan sel id ikilah isinya juga... tengok
keseluruhan. Memang ianya nampak cantik sekiranya dibuat untuk
menghiasi dinding rumah, Hhmm.... sekali pandang macam ayat/kalimah
Al-Quran.......sebenar ayat Bible.

 

TOLONG SEBARKAN INI SEMUA KEPADA RAKAN-RAKAN KITA 



Terima kasih Cempakamelati :) 

bibir saya pecah-pecah la

my second entry pada hari ini adalah  seperti tajuk di atas :)
happy pulak rasanya menaip ni hahaha sebab dah lama tak menaip :)






 Ya saya sedang mengalaminya sekarang :(

BIBIR pecah-pecah laa..sejak akhir-akhir ni bibir mia kering menjadi-jadi.. orang kata jagan jilat bibir nanti bertambah kering.. pernah dengar kan? selalu!  Penyebabnya, menjilat bibir akan menghilangkan minyak pelindung  bibir korang
haih, tak pernah-pernah bibir mia mengelupas macam ni..
dah mia cuba pakai lip balm yang jenis tidak berbau dan tidak berperisa .. but nothing.. ye laa sebab saya jilat .. habis laa lip balm tu =.='' korang pon macam tu jugakkan??


Kerana itu, salah satu cara mencegah bibir kering jadi pecah-pecah dengan berusaha tidak menjilatnya. tahan..jangan jilat!!

Ada baiknya menjaga kelembapan tubuh sepanjang hari dengan memperbanyak minum air. tahu kan sehari 8 gelas? mia minum kejap-kejap masuk bilik air, kejap-kejap masuk bilik air.. hee

Selain itu, saat berada di luar , jangan lupa korang melindungi kulit bibir  dengan lip balm yang mengandung sunscreen bagi bibir sensitif Anda. Jika Anda perokok, maka berhentilah. Merokok akan mengeringkan minyak bibir dan meninggalkan bibir dalam keadaan kering sehingga mudah pecah-pecah.

hmmm..... utk mencegah bibir korang haha Ikut tips aku! kalau tak nak.. tak payah, tak paksa pon ..hehehe





Vaseline Intensive Care


Pelembap Bibir

ok, for those yang mengalami masalah bibir kering seperti saya walaupun minum air putih bergelen - gelen tapi bibir still lagi kering dan pecah. Korang boleh try beli Vaseline Intensive care ni. yup saya mengunakannya.. baru saja beli  Produk ni memang lepas pakai kulit bibir lembap, tak pecah dan tak kering. Better pakai sebelum tidur. Bila bangun bibir rasa lembap saje. Bila pakai lipstick, bibir nampak smooth dan cantik.


 selain guna Vaselin saya ada tips lain, kalau korang nak ikut laa


  1.  sapukan mentega/ majerin dekat bibir yang pecah-pecah tu..dan biarkan laa macam lip balm :) biasanya cara ni boleh lembabkan bibir of course dan boleh ratakan bibir korang yang pecah-pecah tadi tu..
  2. Gosokkan potongan mentimun ke bibir. Cara ni untuk bantu mengatasi bibir kering dan pecah-pecah.
  3. yang ni paling mia tak suka dan sangat lah malas nak buatnya!  menggunakan gel lidah buaya Tapi cara ini pasti banyk yang tak akan pakai punya . sebab lidah buaya agak bau n pahit.......tambah lagi MALAS nak buat >,<''  

so selamat mencuba 



nanti bibir dah elok, kembali pulih bolehlah korang kissssssss nanti  muaahh!!!

Long time no post ....

Apparently the last few weaks have disappeared in the blink of an eye, they do say time flies when you’re having fun. In my case however time has flown but I haven’t had that much fun.
You know how it is a day turns in to a week then the week turns in to a month, before you know it it’s Last day of Disember !! Seriously,
This year was supposed to be different, to go slower, I was supposed to accomplish many things, so far nothing! remember my plan?


new year is just around the corner.. what you have been up to guy's? 
while me? i'm doing baking.. waalaa! yummy .. wanna see? sorry ya i'm not captured any picture.. coz the biscuit not looking good at all.. ahahaha my verry 1st time done the biscuit without any one help me yeah, accept my maid laa =.=''

serious i don't have any idea nak update ..tak tahu nak bebel apa dalam ni??..

I have done a fair bit of baking though but stupidly not taken any pictures. I have baked cupcakes to for a New Year Celeberation. 


Anyways, time to start a new chapter in 2011. Must. Post. More. !!!



Also….. what should I bake next???


Wednesday, December 29, 2010

i dare you

YOU SWEAR YOU KNOW ME,
BECAUSE YOU HEARD MY NAME,
BUT IF YOU REALLY MET ME,
YOU WOULD KNOW THE GAME,
DRAMA NEVER ENDS,
AND HATERS ARE ALL THE SAME,
THEY SMILE TO YOUR FACE,
and spit on your name.


&&&&&&&&


KEEP LOOKING MY WAY
MY HEAD IS HELD UP HIGH
YOU WANNA BRING ME DOWN?

I dare you to try. ?


Friday, December 24, 2010

i'm leaving guy's

 i'm leaving about 3 day's
sleep over my aun't house 
see you soon
take care

Wednesday, December 22, 2010

Dapatkan muka yang licin - saya amal kannya-


Hi lagi,
How’s ur day?

Nak jadi macam pink panther tak?

tiada kaitan pon =.=''

Hari ini pula saya nak bagi tahu y’all secret saya ni.. macam mana nak licinkan Dan memerahkan kulit muka (pink) =.=’’





dengan mengunakan tomato

Kepada kamu yang ingin untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan merah,
Ini saya ada petuanya.. petua ini saya dapat daripada nenda saya
Terima kasih nenda ..

Dan di sini saya mahu kongsikan bersama anda semua..
‘’nenda saya cakap, ya, nenda tahu ya nak kulit cantik licin, macam muka nenda masa zaman dulu-dulu kan’’ (ya itu adalah nama pendek dan merupakan nama samaran saya.mia pendekkan ya) eyh dah terkeluar daripada topic =.=’’

So ini kiranya orang macam orang dulu-dulu kata
Ambil sebiji buat tomato (sebijik ja! Jangan lebih, yang lebih nanti tak cukup nak buat masak.tomato tu tadi lecekkanya sampai haluuuusss

Kemudian, sapukan tomato yang sudah lenyek tu sapukan ke muka dan biarkan dalam 20 jam- minit..kemudian, macam biasa cucilah muka dengan air bersih.
Kalau tak cuci nanti semut dating habis merah terus muka y’all tak pasal-pasal dapat treatment dari cik semut.

Lepas y’all dah cuci muka dengan air yang bersih dan nak dapatklan hasil yang lebih baik, y’all boleh amalkan dua atau tiga kali seminggu.. saya amalkan 2 kali seminggu
Tak apa kalau mak y’all Tanya mana pergi Tomato nak masak ni. Dah habis kah?
Mengaku sajalah cakap y’all buat rawatan nak licinkan muka ’’
Tapi jangan salahkan saya tu haa cik mia farrows cakap kene buat macam ni,


so itu saja untuk hari ini saya kongsikan bersama,
kepada kak syirrah terima kasih atas sokongan akak.. nanti akan mia kongsikan lagi tips mia bersama kalian yeah =).. 


Tuesday, December 21, 2010

Hilangkan kelemumur

Salam semua,

Hari ini saya dengan senang hatinya saya  ingin berkongsikan beberapa tips (ceh bunyik macam sudah professional tapi sekadar berkongsi saja dengan y’alls semua ) Rahsia ku Rahsia mu juga kan ? (ceh! Ayat!) ye lah apa gunanya blog jikalau tiada apa yang ingin dikongsikan bersama kan,kan,kan… kalau y’all boleh mengapa saya tidak (emo seketika)



  Ok,ok Back to the story saya nak kongsikan dengan y’all soal Hilangkan Kelemumur ,

Wow! Kelemumur , wanita sangat benci padanya.. sama jugalah kepada para lelaki juga kan .. so hari ini saya mahu berkongsikan petua atau tips untuk menghilangkan kelemumur.. kelemumur yang membuatkan y’all dan juga saya kurang keyakinan untuk berdepan dengan orang sebab kejap-kejap garu kepala, dah macam monyet =.=’’ hahah tapi bukan saya..(kadang-kadang je) tapi sekarang Alhamdulillah Kelemumur saya semakin berkurang.. berkurang je tapi masih tak hilang-hilang lagi..haih =.=’’ 

Memang banyak syampu anti kelemumur yang dijual di kedai-kedai tapi tidak salah kalau kita mencuba cara tradisional macamana nak menghilangkan kelemumur.

Macam-macam dah cuba pelbagai jenis syampu dari A hinggalah Ke Z semua cuba.. y’all pon kan? Mengaku sajalah saya pun gitu.. sebab bila ada saja keluaran 'ter'baru jenis syampu ni.. contoh sebagai Dove, lah Head and shoulder, lah.. ape lagi.. rejoice, lagi? Anda senaraikan ..semua saya dah cuba..tapi masih tak hilang-hilang tambah gatal lagi adalah =.=’’





tapi orang tu cakap pada saya ‘ dik kepala yang gatal setelah adik menggunakan syampu tu adalah kerana kelemumur tu nak keluar nak hilang dah..  aduh betulkah apa yang sales girl ni cakap? Saya rasa lagi banyak kelemumur ni jatuh atas bahu saya lagi lah saya hilang keyakinan..

Sebab bila kita nak ayunkan rambut *ala macam model syampu tu* haa kelemumur jatuh.. 
lagi-lagi bila nak sikat rambut..





Wah panjangnya saya membebel.. mesti y’all dah bosan baca kan.. yelah tengok macam entry ni bagus ada tips’ mesti kene carik.. tapi tips-tips nya belum sampai..


 Ok,ok mia akan share dengan korang sekarang (akak-akak, abang-abang dan makcik,pakcik sekalian jangan lari dulu’’ ) ye! Saya nak kongsikan lah ni..




ambik kunyi, kenalkan halia?


Selalunya  kulit kepala kita gatal-gatal selalunya bila berpeluh, So untuk mengatasinya saya amalkan ambil dua sentimeter halia, Buang kulitnya dan tumbuk –tumbuk-tumbuk ia sampai hancur. So bila kepala kita terasa gatal saje.. dengan pantasnya y’all ambik halia yang dah di tumbuk-ttumbuk tu sapukan pada kulit kepala sambil menggosoknya.

Jangan lah gosok kuat-kuat (macam gosok tayar kereta).





So masa y’all gosok kepala dengan halia tu, of course akan rasa pedihnya.. sebab kelemumur yang dah tercabut*betulkah* daripada kulit kepala anda.. macam luka lah jugakkan. Bila di sapu ubat kan pedih.. sama lah bila gosok halia di kepala y’all akan rasa pedih *sedikit*  

Erm, y’all boleh lakukan beberapa kali sekerap mungkin untuk hasil yang lebih baik .

Saya tak akan cakap kepala anda bersina-sinar dan rasa ringan dan free daripada kelemumur.. sebab saya pun sedang mengamalkannya.. Alhamdulillah kepala saya sekarang sudah tak banyak kelemumur dan gata-gatal lagi.. *dah tak adalah garu-garu macam monyet* dan saya yakin untuk pakai baju yang berwarna gelap .





Dan minta maaf atas bebelan saya di atas =.=’’ (memang tak boleh lari daripada bebelan) tengok tu. Dah fullstop tapi masih tak boleh nak stop.. ok mia! Ok.. now u can stop!






Selamat mencuba !
 

Monday, December 20, 2010

sepi-


"Bisikku pada bulan
Kembalikan temanku
Kekasihku, syurgaku

Tanpa dia malam menemani
Sepi memelukku

Bulan jangan biar siang
Biar alam ini  kelam
Biar ia sepi sepertiku ..." (Khalil Gibran)


-sepi-

SPM is Over and happy anneversary


oooo yeaah! 

akhirnya SPM  dah habis, heaven jgn cakap. jangan dengki sape yang tak hanis exam lagi.saya sangatlah  tertunggu tunggu saat habis SPM supaya saya boleh buat apa yang saya suka tanpa halangan yeah!!

Now that Spm is over, i have a long list of things that need to be fullfished as i'm no longer taking SPM! Yepppeee :D I want toShopping (memang kegilaan ku) tidur awal dan bgun lambat. rindu betul zaman bangun lambat. wahhh..
hanging out with friends, dating *ehem2 bla bla bla bla bla.. Upps! ok2.

 it's really ugly i admit it 


Felt so sad when i need to left the school oh my god! i'm gonna miss my school..especially baju sekolah of course!!  
Ah!! Come on...everyone does! Don’t tell me u'r not going to miss your school days...u have to b crazy to say NO ! I miss school like hell man !! 
hye i reeaaaaalllllly do...wish I could turn back time...but sadly I cant...so all that I can do right now is feel nostalgic :-) owh yeah bebelan cikgu tidakkan kulupakan juga.. and my secret place of course there is!! hahaha yeah my toilet! =.='' hahaha OMG gonna miss it..  Ok that's enough...


can you find me??? i know ur smart..
awwww cute <3



to encik Aqim Razak 

- wish you our aniversary  
(we have been together 2 year's and 10 week) 
love you so much!!


back to the story -SPM is over!-

yeay! no exam anymore! but there is.. itu pun nanti masuk kolej, exam lagi, exam lagi..haih,

so what i wanna do after SPM yeah? Need to plans..
I love PLANS!!! Planned 2 times what to do after SPM!! Hhaha... 


of course-

1. Go shopping  – watch a movie



Actually I just want to go up town =.='' like no taste. But since I’ve gone to the shopping complex, why not shopping? Shopping for new clothes and shoes~! It will be really fun. it's really fun you guys!!  And the Christmas atmosphere in the mall! I love it!!


2. Zoo Negara – Muzium Negara




Don’t be shocked! And don’t look down on my plan to go to the zoo and museum. I know I know. What lah~ I really really really want to go to the zoo. it's like i never visit the zoo! Animals~!  nak jumpa kawan saya, of courseI want to take many photos with them But I’m not going to that snake’s house. sssssss....

.

3. KL walkabout

Actually I plan to walk around KL alone. hahaa for sure lepas turun kereta tak akan, saya penakut.. tapi mahu beranikan diri ..tapi masih tak berani. Btw i found that KL,  there are many places to see. I want to take a lot of pictures! 
zap,zap,zap Buildings, hotels, markets, schools, temples, ambassador buildings and lots more. I’ll just walk around and look. But My mom do not  allows me to do that! of course =.=''  Omg if i can I’ll upload the photos! I’ll be discovering a lot of unknown places~! This is really fun!!!

Have to do some research before I start to travel myself. What if I lost? Haha… siapa nak hantar saya balik? siapa yang baik hati? No way I’m going to lost! It’s KL~ wah cakap besar mia oi! Maybe I’ll try to ask some foreigners to take photos with me when I’m travelling! See if I can meet some ‘delicious’ guys. Haha… Just kidding! =.=''


4. Driving lessons



I have to know how to drive as fast as possible. I hate to wait and get stuck because of transportation problem. Taking trains and buses is tiring! I’ll finish the driving lessons and take the driving exam see exam lagi =.='' during the holidays no matter what! Then I can drive to anywhere I want.yeay i can bring my friend Diana,Aqim.. .=.=''hahaha




5. New Year Countdown
10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,Yeay!!
Happy New Year

New Year countdown at Grand's Hotel is confirmed!! Good! We’ll countdown there. jumpa di sana yeah! and I’m wondering if we can play fireworks too Lol If I say we play candles, it will be odd. So fireworks, friends?

I hope I have enough time to do all the things I listed!


Plans are perfect. But it’s only more perfect when we do it! I have to fulfill my plans! do share with me some of your plans too ...



Sunday, December 19, 2010

Alam Remaja

Alam remaja memang indah siapa yang tak nafikannya, iakan ?
Tak lengkaplah dunia remaja kalau tiada 
kawan-kawan, surat dan sebagainya.
dan yang paling, paling penting
adalah Diari atau pun blog
siapa yang masih menggunakan Diari?
(siapa saja boleh menggunakannya,cuma diari (blog)ni boleh dibaca umum)


Ape itu remaja?
waduh, tak mungkin korang tak tahu ape itu remaja kan, tu yang korang dok hidup dari kecik sampaikan ke besar 
Remaja adalah masa peralihan dari alam kanak-kanak ke alam dewasa. Zaman remaja bermula dari usia 10 hingga 19 tahun. kalau dah 20 bukan remaja ke? 
kalau saya  taip "what is the age of teenagers?" dekat Ggoogle..most jawapan available  is 13 - 18 years old
but 4 me.. remaja is dri 15thn to 25thn.. dewasa?  25-45 yr old 45 above?
sudah tua..hehehe  bukan tapi jangan risau
Walaubagaimanapun, tempoh peralihan ini berbeza di antara seorang dengan seorang yang lain. 



saya remaja  theee :)

Saturday, December 18, 2010

Hanis Zalikha dan Luna?

salam Tengahhari,

siapa tak kenal wanita cantik yang bernama Hanis Zalikha.. ok ini pertama kalinya satu tulis entry tentang Hanis Zalikha.. saya tulis kerana terlalu teruja.. bukan teruja Hanis tuu tapi this klon hanis.. entah apa die buat sampaikan wajah mereka seiras..
saya cuba tarok di FB kak hanis, haha mata korang tertipu..itu bukan kak hanis, itu kak luna lunera..
sejujurnya dia cantik macam kak hanis zalikha :)


tak percaya They look a like ;)


HANIS ZALIKHA
LANA LUNERA

HANIS ZALIKHA




tak percaya lagi?
dah tak boleh nak kata apa.
boleh tanya tuan badannya sendiri :) 


































kalau yang ini.. haa baru Hanis zalikha





dan yang ini kak luna lunera


kak luna, haih, lepas ni akak tambah laa peminat akak nanti..
hee, jangan lupa mia lak nanti =.=''


so? korang masih nak nafikan??

mereka sama kan,kan,kan , nak kenal dengan LUNA LUNERA?


AWAS! mata anda akan tertipu @@



Friday, December 17, 2010

Here I Speak


today i write for you like there is no tomorrow.
my love for the people that love me is unconditional.may god bless you and me together.
may god protect us from any sort of disaster.
i hope.i pray.i dream a dream.thoughts & feelings come together.
If i am wrong,please correct me.
if i am right please walk beside me.hand in hand we walk a journey.
a journey of love,peace &  harmony.
amin.



sorry for the picture


“I love you without knowing how, or when, or from where. I you straightforwardly, without complexities or pride; so I love you because I know no other way.”

Thursday, December 16, 2010

gendang gendut tali kecapi kenyang perut suka hati

aduuhaaai.

riang sungguh hati ku...
perut sangat kenyang.
mata mulai berat.
ekonomi tak baca habis  lagi.
ohhhhh....


Disebabkan terlalu banyak makan hari ini.. perut smakin tembam 'chuby' gitu.. hee :)
mata pun mulai layu,puyu..huish hari ini bibik masak sedap-sedap..huh sambal ikan kegemaranku.

then ''buzz''''buzz'' bunyik ym memanggil saya .. ''yee! saya datang,''  tapi seriously rimas sungguh dengan bunyi ''buzz'buzz'' so tengok-tengok.. owh! aqim, ajak keluar lunch.. dah lah baru lepas makan 2 pinggan (tipu sebenarnya lebih dari 2, coz ambik sikit-sikit).. gila kenyang! macam nak pecah perut ni..

aqim cakap ''cepatla oarang tunggu dekat RHB bank, and i was like ''what?" i rumah jauh nak ke sana gila.. bagi 10 minit je untuk sampai sana..cekik darah betul!! eyh silap at least bagi la half an hour.. nak siap-siap lagi, haih =.=''..but then nevermind laa

ok, i know this could happend argueing each other, i nak makan kek! dekat secret recipe

my fav chocolate kek :) yummy!

argh! argueing with him, of course saya selalu kalah! hye sepatutnya you patut mengalah!! sebab you lelaki.. but then, nevermind lupakan saja..
ok fine!! last-last makan di MCD uh.. ayam, burger.. and. bla,bla,bla hahaha  what can i say??



kentang gorang selalu di kebas olehnya ;(
  

OK sampai MCd sudah tentu order kan, sebab Encik aqim belum makan lagi 'kot' so ayam sorang ''seketul'' haha terpaksa makan je.. (terpaksa ke) =.='' nafsu yang paksa saya makan =.=''  

errr.hari isnin depan my last paper, yeah! ala, exam Ekonomi  yang dok kira-kira cukai-cukai segala lah pastuh dah habis terus keluar markah. cewah, berlagak yer kao mia! . padahal tak gheti sangat pasal Ekonomi.berlagak macam dah tahu sangat pasal Ekonomi negara semua nih. hahaha. eh, mia pernah ponteng kelas sekali jer taw! :P

Mia berharap semua result baik-baik saja.kalau boleh mia  tidak lah terlalu mengharap result yang flying colourful gila-gila. jangan sampai repeat dah. owh! tak maw!!
kalau boleh jugak tammo . huu.... mari bertawakkal. =)

mari study Ekonomi ! kay semangat gila nak study tu. haha.

bubbai!


Monday, December 13, 2010

marah tu tandanya sayang bukan?



Bila pompuan kena marah dengan lelaki
Mula la merajuk sambil protes hentak hentak kaki
Lelaki yang marah rasa tak sampai hati
Tengok perangai pompuan yang manja sekali

 
Tapi bila pompuan yang marah kat lelaki
Jangan sekali kali lelaki nak merajuk tanda tak puas hati
Nanti marah pompuan akan bertambah lagi
Bukan saja hentak kaki, silap silap kepala lelaki di hentak sekali

 
Bila pompuan buat salah dengan lelaki
Pompuan mintak ampun sambil senyum tak henti henti
Kalau tak berkesan, pompuan mengalirkan air mata kat pipi
Alehai...manjanya pompuan, terus lelaki sejuk hati


 
Tapi andai lelaki yang membuat salah kat pompuan
Jangan la lelaki cuba dok senyum bukan bukan
Walaupun mengalir air mata darah lelaki keluarkan
Pompuan tetap tak cair bahkan langsung tak heran



Bila pompuan kecilkan hati lelaki
Pompuan pun akan mintak ampun berkali kali
Dengan muka manja pompuan kata lain kali tak buat lagi
Cis! Ni yang buat lelaki tak boleh tahan ni

 
Tapi jika pompuan berkecil hati dengan lelaki
Jangan la lelaki jemu untuk memujuk kembali
Kalau lelaki sama sama buat tak peduli
Alamatnya tinggal la lelaki tu dok gigit jari


Ni semua contoh krisis dalam hubungan
Tatkala marah, jangan terlalu ikut hati perasaan
Baik lelaki mahupun pompuan
Masing masing punya peranan
Bila  lelaki pompuan, lelaki  tolong pujukkan
Tapi bila lelaki  marah, pompuan....arghh!!! 
mari kita pedulikan

 

Wednesday, December 8, 2010

MIA finalis Dewi Remaja 2010



  banyak gila awek cun dekat atas ni..
kepada korang boleh lah pilih buat menantu


yess! mia sudah menjadi finalis dewi remaja 2010.. you all ade tengok tak?? malam tadi dekat  Dewi Remaja di RIA.
eyh, kejap! maaf pemenag itu bukan lah saya (mia) tetapi Mia Ali nama sebenarnya ialah Nur Maissitah Ali..





search dari google



Saya tidak pasti Dewi Remaja 2010 ni dah habis ke belom.Tapi kalau belom,sempat vote lagi ni..
 
  well you all boleh tengok Di saluran ASTRO RIA Saluran 104. mulai 10 November jam 9:30 malam.

kawan dengan MIA FARROW's memang Annoying !!!!

Siapa kawan dengan saya memang pasti akan melalui saat tensi yang amat sangat atas tahap keannoyingan saya. Orang yang paling arif tentang ini pastilah kawan baik saya Fatin diana yang di kenali sebagai Diana Doodle , owh tak lupa juga Mr.Q Dia selalu bilang "you nih annoying ar" annoying?? sedihnya! hahaha  kesian I.


 Dahlah saya selalu bercakap non-stop benda-benda tak relevan,
memang nak kena.

 Kini saya mahu ganggu hidup mereka dengan mengesyor mereka buat kuiz How Well Do You Know Me di Facebook ataupun di blog pula. Dahlah namakan kuiz  tersebut "Mia farrow's Random No One Will Get 100% Quiz That You Should Try" untuk mengumpan mereka kehkehkeh. Tapi kuiz itu
memang rambang tetapi benar jawapannya semua. 

saya mahu kamu iaitu fatin diana, anis farhani dan korang-korang tapi kalau nak suruh MR.Q jawab ,i rasa-rasanya sampai bila-bila tak akan dapat jawapan quiz dari dia..



The Quiz


 1) Nama yang patut diberikan sebenarnya kepada I
a) Nur amelia (tuduh polis salah eja)
b) Nur Emolia (bapa tak kasi mak letak nama Emo)
c) Mia Sara (sesuai dalam berlakon)
d) Mia Farrow's ( sila pilih ini kalau nak)
e) Siti Nurhaliza (tapi sebab dah ada orang ambil)

2) Apa yang selalu I buat dengan bayi bawah jagaan I?
a) Bacakan buku Geografi (suruh hafal dari sekarang)
b) Ajar lagu-lagu rakyat (sambil pakai kain batik)
c) Ajak tengok cerita tentang perisikan Amerika
d) Rakam tangisan untuk letak di Youtube
e) Karaoke lagu indon penuh feel


3) Siapa yang akan I selamatkan kalau kapal di laut karam?
a) Ibu, syurga di bawah tapak kakinya.
b) Daddy, sebab dia banyak pegang duit kertas
c) Afiqah si dia tak boleh selamatkan diri sendiri
d) Aqim / Diana yang mungkin kejang bontot
e) Kapal di laut, tak cakap pun kami di dalamnya


4) Perkara yang saya selalu buat bila period cramp ialah
a) Berguling-guling macam tenggiling
b) Baca selawat 3 kali dan makan panadol
c) Marah panadol sebab tak pernah berkesan
d) Tidur macam beruang gempal
e) Buat bicycle kick


5) Subjek yang I paling benci ialah 
a) Belajar guna Sempoa macam apek
b) Matematik , Tolakan (argh semua ah)
c) Science tentang ape tu??
d) Iqra 3, dulu masa rumah ustazah jauh
e) Belajar cara buat Ipod (sebab susah nak A)


6) Panggilan manja untuk yang tersayang ialah
a) Baby/Bayi
b) Audi: Bahasa Arab untuk 'kesayanganku'
c) Babuji (asal dari perkataan baby dan bubu)
d) Sayanggg (emphasise sebutan 'yang')
e) Semua di atas (jawapan lazim untuk paper BM)


7) Hobi I, maksudnya tak bayar pun I boleh buat dengan gembira
a) Tangkap gambar secara professional
b) Jaga bayi, cuci berak, bersihkan muak/muntah
c) Update belog demi kebaikkan semua
d) Potong rambut adik stail banduan
e) Keritingkan bulu kucing dan tunjukkan pada dunia


8) Saya paling benci
a) Bila farid kamil langsung tak pandang i
b) Kena perli dengan cikgu sebab tulisan buruk
c) Donut perisa cucur dekat dining
d) Perempuan murahan, pondan tepi jalan lagi mahal
e) Israel (ini soalan bonus ke apa weh)


9) Kriteria lelaki yang diidamkan sebagai suami
a) Berjambang kemas yang bersegi-segi
b) Bila tua muka macam George Clooney, badan pun
c) Bila sangat tua muka macam Clint Eastwood
d) Boleh berbalas pantun bila takde benda nak buat
e) Mampu mengangkat lori yang menghempap


10) Apa yang saya akan buat kalau tertuang pencuci muka lebih
a) Letak balik dalam botol sedaya upaya
b) Basuh tangan dan terus berwudhuk
c) Sapu pada punggung sebab jarang buat
d) Guna untuk cuci siku dan lutut
e) Pulangkan kat kedai supaya dapat yang penuh


11) Perlakuan aneh yang saya sering buat
a) Mengigau seperti tiada hari esok
b) Belajar shuffle seorang diri dengan penuh harapan
c) Cuba miming lagu tamil dengan asyik
d) Bersembang dengan kucing tentang politik
e) Cari jodoh di Friendster dan tawakal


12) Mimik muka yang saya selalu buat
a) Muka bayi makan limau
b) Muka Patrcik bila dia sedar yang dia salah
c) Muka Homer gelabah bila hilangkan Maggie
d) Muka nigga senyum
e) Muka teruja yang kalau kau tengok macam nak sepak je


13) Benda yang harus dicapai sebelum berumur 30 tahun
a) Clearkan sinki
b) Bayar bil DG
c) Bertunang dengan orang Pakistan ? hehekk
d) Dapatkan segulung ijazah dan buka klinik haiwan
e) Dapatkan seorang bayi hehehe



14) Terima kasih kerana meluangkan masa, dengan ini saya akan
a) Gubah bunga telur khas untuk anda
b) Kirim video adegan saya buat senaman hidung
c) Menjadikan anda calon pengapit saya mahu tak?
d) Tiup ciuman ke angin dan tujukan ke arah anda
e) Menyertakan anda dalam doa saya



 End of Quiz.


Hahaha suka tak rakan-rakan setaulan? Yang belum ambil, haruslah menggunakan kreativiti korang semua, well saya cabar kamu ambil sebab kalau skor 100% . ada hadiah untuk Quiz ni! don't worries ok!.. hadiahnya?? nanti akan saya umumkan apa.. sebab sekarang ni masih tiada hadiah yang bersesuaian.. 

so macam mana?? sanggup tak terima cabaran saya ni??


 Tapi walaupun annoying, saya rasa ada yang masih menyayangi saya contohnya seperti Mr.Q and diana.. haha or course korang sayang mia iakan =) (angguk kan kepala anda tanda setuju dan sila pergi main jauh-jauh jika itu tidak benar )


pages

1. 16. 17. 62. 63.