Total Pageviews

Followers

Wednesday, December 22, 2010

Dapatkan muka yang licin - saya amal kannya-


Hi lagi,
How’s ur day?

Nak jadi macam pink panther tak?

tiada kaitan pon =.=''

Hari ini pula saya nak bagi tahu y’all secret saya ni.. macam mana nak licinkan Dan memerahkan kulit muka (pink) =.=’’





dengan mengunakan tomato

Kepada kamu yang ingin untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan merah,
Ini saya ada petuanya.. petua ini saya dapat daripada nenda saya
Terima kasih nenda ..

Dan di sini saya mahu kongsikan bersama anda semua..
‘’nenda saya cakap, ya, nenda tahu ya nak kulit cantik licin, macam muka nenda masa zaman dulu-dulu kan’’ (ya itu adalah nama pendek dan merupakan nama samaran saya.mia pendekkan ya) eyh dah terkeluar daripada topic =.=’’

So ini kiranya orang macam orang dulu-dulu kata
Ambil sebiji buat tomato (sebijik ja! Jangan lebih, yang lebih nanti tak cukup nak buat masak.tomato tu tadi lecekkanya sampai haluuuusss

Kemudian, sapukan tomato yang sudah lenyek tu sapukan ke muka dan biarkan dalam 20 jam- minit..kemudian, macam biasa cucilah muka dengan air bersih.
Kalau tak cuci nanti semut dating habis merah terus muka y’all tak pasal-pasal dapat treatment dari cik semut.

Lepas y’all dah cuci muka dengan air yang bersih dan nak dapatklan hasil yang lebih baik, y’all boleh amalkan dua atau tiga kali seminggu.. saya amalkan 2 kali seminggu
Tak apa kalau mak y’all Tanya mana pergi Tomato nak masak ni. Dah habis kah?
Mengaku sajalah cakap y’all buat rawatan nak licinkan muka ’’
Tapi jangan salahkan saya tu haa cik mia farrows cakap kene buat macam ni,


so itu saja untuk hari ini saya kongsikan bersama,
kepada kak syirrah terima kasih atas sokongan akak.. nanti akan mia kongsikan lagi tips mia bersama kalian yeah =).. 


9 comments:

  1. ayu pon penah dengan petue ni,ayu penah wat ritu..tapi kejap je (tak amalkan)...ayu tak makan sayur dan buah..(tak leh bau tomato)...heeee

    ReplyDelete
  2. huh? tak boleh bau tomato? mksd akak?
    saya amalkannya hee

    ReplyDelete
  3. bukan makan =.='' tapi make it as a mask

    ReplyDelete
  4. mia amalkan??? betol ker?? erk erk... @@

    ReplyDelete
  5. yup, amalkan laa.. hehehee
    jage muke kan

    ReplyDelete
  6. pandainya adik mia kita nie bab2 kecantikan. :)

    ReplyDelete
  7. Tips yang bagus dan senang untuk diamalkan.

    ReplyDelete
  8. kak nabila :) hahaha of course!!


    kak cempaka melati :) yup, sangat senanag dan sangat mudah

    ReplyDelete

pages

1. 16. 17. 62. 63.