Total Pageviews

Followers

Saturday, December 10, 2011

If you love something , NeveR let it go

I keep seeing/hearing this quote, and I don't exactly get what people mean when they say it, "If you love somebody, let them go. If they return, they were always yours. If they don't, they never were."


Do you believe in it? or do you have issues with it like I do cause I feel like it is saying in a way if you don't chase or work for something and just 'let it go', that it would come back if its meant to be urs... How does that work? Its just like saying. " I love modeling, but cuz there are too many difficulties, I should 'let it go'??" Chances are, it would Never! Come back


So,i Totally disagree with that saying. Why exactly should you let something or someone you love go?..... If you let them go, they'll just believe you dint love them enough to hold on stronger. And that is why they won't come back.

if you genuinely love something, you won't just let it go. you'll work for it, you'll hold on to it, you'll try everything in your power to keep it. you'll be persistent, you'll do anything to make sure it remains yours.

If you love someone, you should keep fighting for them. You should work for them. You should do anything and everything in your ability for them,hold on to them and cherish them. DO NOT let them go, cuz they just might NEVER come back.

Monday, November 21, 2011

Syarat-syarat permohonan pramugari


Tadi aku ada terbaca 1 artikel dari website ni (Malaysian Airlines), pasal kelayakan seseorang yang ingin menjadi pramugara/pramugari. Aku agak tertarik juga la nak tahu lebih lanjut pasal benda ni, dalam masa yang sama, aku teringin nak tahu apa kelayakan yang di perlukan oleh seseorang untuk memenuhi criteria sebagai seorang pramugara/pramugari di syarikat penerbangan terkemuka. Syarikat penerbangan negara ini juga menawarkan pakej gaji yang menarik beserta elaun, kemudahan perjalanan, perubatan dan lain-lain..


Syarat Permohonan dan Kelayakan

  • Warganegara Malaysia, berumur antara 18 – 30 tahun semasa tarikh temuduga.
  • Lulus SPM / setaraf yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia serta lulus dalam Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Matematik dan 3 subjek lain yang diambil dalam satu peperiksaan.
  • ‘Fasih’ bertutur dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris. (Penguasaan bahasa lain adalah satu kelebihan)
  • Ketinggian minimum 165sm (lelaki) dan 157sm (wanita) dan berat badan yang seimbang.
  • Sihat tubuh badan dengan penglihatan baik (tidak rabun warna).
  • Memiliki personaliti dan penampilan yang menarik dan bermotivasi tinggi ke arah kecemerlangan di dalam khidmat pelanggan.

Kalau korang nak tahu lebih lanjut link la URL ni : http://www.malaysiaairlines.com/

Regularly update about site info : http://majusatraining.blogspot.com/


Thursday, October 27, 2011

untitle



"LOVE: 4 simple letters, yet so confusing…. YOU: 3 simple letters, mean everything……."


Wednesday, October 26, 2011

happy deepavali to those yang celebrate deepaali

Salam pagi you guy's :)
bangun pagi, ingat nak pergi jogging, hahahha dah terleka depan Lappy, lupe nak pergi jogging.

actually,  hahah semalam i ade post one video dekat Facebook, but act, i dah tersalah masukkan, err that video yang i post tu.. urrrrrhh!!  not that 1, malunyeee * ahahahhha tu rosak, cakap pon tak habis. -.-

nieyh video yang Final* wah2 dah macam apa dah, siap ada final ..



video
nieyh cuma, main-main belaka, kalau tak suka.. anda boleh berundur dari sini


ini lah video yang sepatutnya i post dekat FB, tapi lain yang i 'ter'post -.-''  so BTW, how's the celebration? have fun, with the Bunga Api? erm, keyh la you guy's , don't have idea today- Toodles


To Mr, J: aku dengar kau masuk club lagi lepas ni aku taknak tweet dengan kau lagi.. Ok?

Monday, October 24, 2011

What i wish For my Birthday




Every year we always have a birthday ,our own special day, a day to celebrate the day we were born with our family and friends, to be grateful for it
We can have a big party or just a small family party like as usual i did before with my friends, but do you ever think , what is exactly do you ever want as a birthday gift ? an I phone, a new Shirt, a new bag, a new laptop or a new car? ahahha i wish

I will have my birthday in a month from now, and I am grateful I still can be here in this world ,enjoying life. but at this moment I really dont know what I want for my birthday, it’s not the thing that I can buy, I want more than just “a Thing”.

Here are things that money can’t buy that I want for my birthday :

1. A smile that will last forever.

this is the small thing but not so easy to have, because there were times when I have to borrow a smile from my friends, when I feel so tired , angry, and sad , the smile just disapperaing.

2. A new hope

New hope that keep on whispering on my ears everytime I want to give up. And keep on giving me the strenght to move on.


3. A new and fresh big dream

I am a dreamer, I keep on dreaming , sometimes even when I’m awake, but the dreams keep me going, push me over the limits, giving me the power to work hard , to get me where I am now. I want a new big dream to take me one step further from where I am now, and one step closer to my stars.

4. To be important in someone’s or people’s life

I always have this lonely feeling , even when I was standing in a crowd, I feel that no body knows that I am existing , I feel like I am invisible. I am somebody in the office, they listen to what I say but still I feel like I am not important or special, feels like no one will miss me when I’m gone.

5. Loyal friends
I want to have friends that will always be there for me even when I’m at my worst, and be patient with my bad attitude.
I have a new best friend , a young girl, so sweet , so honest , so wise and so beautiful, she sees right thru my heart, and draws my story with her own words. She made me cry , her words touched me and I wish I will always have this girl and other friends as my loyal friends, because sometimes I can be so very difficult to handle. How I wish I could have half of her sweetness and her patient.

6. Wisdom and faith
I want to be wiser and mature, to accepting things that I cannot posses or change. To feel happy about me, being myself and to not feel lonely anymore. faith to keep on believing that God will make everything in my life beautiful on the right time, that all rejections that I had was God’s protection.
Life is one big drama, but don’t you know that we are the director of that drama, we create drama in our own life.

I try to avoid it but still get caught and yes this year is a hard year for me, things have not been easy .
but I want my birthday to be a turning point , and I can be happy :D


sarapan pagi bersama Dutch Lady 0% Fat Drinking Yogurt



Dutch Lady came out with a new 0% Fat drinking yoghurt with real fruit juice.erm,,, yummy!

It tastes good, which surprised me, since I’m not a big fan of low fat drinks – it’s liquid breakfast on the go! ;)

sorry 4 so long no update




My dear dear readers
I am so sorry about my sluggish attmepts at blogging as of late.
A LOT has been going on, which means there will be
a lot of new posts soon!-insyaallah,
But it also means that I haven't had any time to catch up my fun little blog. :"(

Monday, October 17, 2011

mayat bayi perempuan dikelar sehingga mati di asrama sebuah sekolah menengah



:( kesiannya baby tu..

 
 
Ya Allah...apakah kejadian skrng ini...mcm2 berlaku...manusia dah xder prasaan lgi ker?malu bagi dkt org ke malu kene penjara/hukum...kalau pn t
lebih kejam daripada haiwan...bayi yang tidak berdosa dijadikan mangsa sedangkan semuanya berpunca dari kesalahan diri sendiri..

hampir setiap hari kes seumpama ini berlaku..


Guru temui mayat perut terburai di asrama sekolah

KUCHING: Seorang bayi perempuan yang baru dilahirkan, ditemui mati dengan kesan kelaran di bilik asrama perempuan sebuah sekolah menengah di Betong, 300 kilometer dari sini, pagi semalam.
Bayi malang itu ditemui di atas lantai asrama terbabit pada jam 9.30 pagi dengan beberapa kesan kelar di bahagian badan dan leher selain perutnya terburai.
Berikutan penemuan mayat bayi itu, seorang guru sekolah terbabit membuat laporan polis dan bertindak atas maklumat itu seorang pelajar perempuan berusia 16 tahun ditahan dan kini menerima rawatan lanjut di Hospital Betong.

Sumber berkata, sebelum itu guru terbabit membuat pemeriksaan ke asrama selepas mendapati pelajar tingkatan empat itu tidak menghadiri kelas, semalam.

“Guru itu terkejut melihat mayat bayi baru lahir yang mengalami kecederaan teruk hampir seluruh badan dengan keadaan perutnya terburai.

“Polis yang tiba di tempat kejadian selepas menerima laporan, memeriksa mayat bayi itu dan menemui tujuh kesan kelar iaitu dua di bahagian belakang, dua di tangan, dan masing-masing satu di leher, rusuk serta perut,” katanya.
Sementara itu, Pemangku Ketua Polis Daerah Betong, Asisten Superintendan Henry Nyuhai, yang mengesahkan kejadian itu berkata polis turut menemui sebilah pisau pemotong sayur dipercayai digunakan dalam kejadian itu.

Katanya, pisau sepanjang 15 sentimeter itu ditemui disorok dalam cadar dan polis turut merampas cadar serta tilam sebagai barang bukti.

“Pelajar perempuan itu kini ditahan di wad hospital dan dikawal rapi pihak polis. Kes itu disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh,” katanya.

Di BALING, seorang suri rumah terkejut apabila menemui seorang bayi lelaki yang masih bertali pusat ditinggalkan di atas kerusi di depan rumahnya di Kampung Charok Bakap, Parit Panjang, pagi semalam.

Suri rumah berkenaan, Maimunah Bidin, 56, berkata pada mulanya dia terdengar suara tangisan bayi terlalu hampir dengan rumahnya, pada jam 6.45 pagi lalu menjenguk keluar melalui tingkap.

“Saya terkejut apabila mendapati ada objek dibungkus dengan kain pelikat ditinggalkan di atas kerusi depan rumah dan sebaik diperiksa ada bayi yang masih bertali pusat dan dipercayai baru dilahirkan.

“Bayi itu dipakaikan baju lengan pendek dan berseluar panjang serta kelihatan lesu," katanya, semalam.

Dia mengambil bayi itu sebelum menghantar ke rumah jirannya, Johanawati Abdul Wahab, 50, sebelum mereka membuat laporan polis.

Ketua Polis Daerah Baling, Superintendan Mat Daud Mat Hasan, berkata bayi lelaki seberat 2.5 kilogram itu dihantar ke Hospital Sultan Abdul Halim Sungai Petani untuk menerima rawatan lanjut.





lihat- dimna letaknya nilai simpati..sedangkan haiwan sndri pun punya nilai belas kasihan terhdap anaknya..dimna letaknya mentaliti 





Saturday, October 15, 2011

SEMUA PEMBACA BUKU PTS dan PEMBACA BUKU AINMAISARAH DIJEMPUT HADIR.

jom, kita ramai-ramai memeriahkan lagi suasana dengan menghadiri perjumpaan yang diadakan oleh penulis buku yang terkenal, siapa tak kenal, AinMaisarah :)




mereka akan mengadakan satu perjumpaan besar-besaran untuk semua pembaca buku AinMaisarah pada 26 -28 November 2011. (Sabtu hingga Isnin)

Banglo ini sangat luas. Ada swimming pool juga. Kita akan jalankan pelbagai aktiviti menarik di sini sepanjang 3 hari tersebut. Antara yang menarik :


1) Sesi make over dan photoshoot.

2) Penampilan Fasha Ketua The Wannababes.
 
3) Sesi persembahan magis oleh 2 orang penulis.

4) Pameran dan jualan lebih 1000 judul buku PTS.

5) Ceramah rahsia penulisan oleh AinMaisarah.

6) Kuiz dan aktiviti untuk menang buku.

7) Aktiviti bersama 10 orang penulis buku remaja.

8) Makan dan Minum di Cafe Pink AinMaisarah


Alamat Banglo Ukhwah ini :

No. 12, Persiaran Titiwangsa,
Taman Tasik Titiwangsa,
47100 Kuala Lumpur.


Soalan-soalan berkenaan perjumpaan ini :

Siapa yang boleh datang?
Semua orang, kecil, remaja, belia, dan dewasa.

Adakah perlu bermalam?
Tidak perlu. Hadir 1 jam pun boleh. Hadir 4 jam pun boleh. Ikutlah jadual aktiviti.

Apakah masa yang sesuai untuk hadir?
Majlis berlangsung dari jam 9 pagi hingga 10 malam. Boleh datang pada bila-bila masa pada waktu tersebut.

Saya mahu datang dengan keluarga?
Boleh, datanglah ramai-ramai. Lebih ramai lebih bagus.

Berapakah jumlah bayaran?
Tiada bayaran dikenakan untuk masuk tetapi ada jualan buku dan makan minum untuk dibeli. Bawa wang untuk beli makanan dan buku SAHAJA.

Apakah barangan yang akan dijual di situ?
Buku-buku PTS. Buku AinMaisarah. Buku remaja. Cenderahati. Makanan dan minuman. Baju dan pelbagai barangan eksklusif daripada Ainmaisarah dan PTS.

Boleh senaraikan aktiviti semasa perjumpaan ini?
Kami sedang menyediakan aktiviti. Ia akan diumumkan selepas hari raya nanti.


jumpa di sana :))

The Global Shell FuelSave Day (saturday)

Artiste line-up this Shell FuelSave Day 2011 on Oct 15 at the 1 Utama shopping centre in Bandar Utama. SHELL MALAYSIA
SHELL is attempting to set a Guinness World Record for the largest fuel efficiency training lesson at its Global Shell FuelSave Day event this Saturday (Oct 15) at the 1 Utama shopping centre in Bandar Utama. 

The session, which will take place simultaneously in 10 cities across Asia and Europe, is designed to give drivers the opportunity to learn ways to save fuel and cut their driving costs.
Shell Malaysia has lined up an array of local artistes who will headline the Global Shell FuelSave Day celebrations.
Among them are pop and R&B singer Ning Baizura, 2006 One in a Million winner Suki Low; independent rock band Freeloaders, percussion ensemble of Diplomat of Drums and pop rock band Rosevelt.


FuelSave ambassador for the third consecutive year and TV host-actor-model Fahrin Ahmad will also be on site to encourage drivers to practise fuel-savvy driving styles.
The event will also see the finale of the 2011 Shell FuelSave Challenge in which the winners of the regional FuelSave Challenge will vie for the grand prize of RM50,000.
For those who are interested in being part of the Global Shell FuelSave Day, register at www.shell.com.my/fuelsaveday. There will also be registration booths open from 2pm until 4pm at the venue.

See you guy's there! 

Monday, October 10, 2011

Happy Birthday JOE

As anyone  knows this is my friend, name Johan, most people called him as Joe, :) , he's one of the most intelligent and funny guy, you'll find around.



Good friends are hard to find
But I found you who is so kind
The little things that you do and say
Are always done in your special way
So today I want to take this time
To wish you a Very Happy Birthday My Dear lil Bluez...

 


May love and laughter light your days,
and warm your heart and home.





May good and faithful friends be yours,
wherever you may roam.
May peace and plenty bless your world
with joy that long endures.
May all life's passing seasons
bring the best to you forever and ever...

God bless you my friend.. And thank you so much for being my friend... before thought so :)

Sunday, October 9, 2011

what a board

Penah tak bile korang online, pastu dah bosan melayan those social networking sites - Facebook and MySpace ada lagi kah? then  dah bosan tengok YouTube dan dah bosan chatting dgn kwn kt YM? Then apa korang buat? skyping?

Well, if me then, saya suka google those motivational and inspirational quotes. You know, just to gain motivation dalam diriku ini.
Kadangkala lirik2 dalam sesebuah lagu pun boleh jadi motivation. Guest what?  Sebagai contoh, lirik lagu Fix You from Coldplay, lirik lagu Little Wonders from Rob Thomas (OST cartoon Meet The Robinsons) dan jugak lirik lagu Invincible from my favourite band, MUSE. “Follow your insticts.. Whatever they say your soul’s unbreakble..” =)

Tonight, the same situation happened AGAIN. Masa tengah-tangah google2 quotes tu, terjumpa nama Dr. Seuss and his inspirational quotes. Dr. Seuss? Nama macam familiar gile!  Saya pon search about him kat Wiki, rupanya Dr. Seuss is an American writer and cartoonist, most widely known for his children’s books. Some of the books dah jadi motion picture dah pon. Namely, The Cat in The Hat. DUH! =.=’

erm, act there's nothing to say, just nak hilang kan bosan je, btw Toodles ~

Friday, September 30, 2011

Let's Be Friend Ya !


salam semua, pagi yang ceria nampaknya hari ini ya :)

let's be friend? mari kita berkawan ? saya mia, dan anda?
korang tahu tak, terapi persahabatn ni boleh membantu meningkatkan lagi tahap emosi korang? bukan kepada tahap negatif ya kawan-kawan..
korang mungkin anggap kalau kita memilih ramai sangat kawan dalam jangka masa yang pendek, kawan boleh menimbulkan banyak masalah sebab *kita setiap manusia tidak sama antara satu sama lain* 
tidak! jika kamu pandai membawa diri, dan sentiasa berfkiran positif! dalam hubungan korang takan ada masalah antara korang.

Untuk memulakan pesahabatan ;



1) MURAH SENYUMAN

 Nak berjaya dalam apa jua yang kamu lakuakan kan? so mestilah kena sentiasa senyum.. susah sangat nak senyum? buat-buat je senyum :) nampak kan gigi anda yang cantik itu ye :D
tak adalah susah sangat nak senyunm mana pun kan? kemudian, kalau kamu jumpa kawan kamu tu, sebut nama mereka :) kalau tak mnama panjang pun, nama
pendek pun tak apa.. dan kata dekat dia, yang kamu gembira jumpa dia :) dan jangan teragak-agak bersalam dengan dia ok sambil memberikan senyuman yang ikhlas :)
tahu tak? dengan senyuman manis korang je, korang dah boleh merebut hati seseorang tu, tak kira lah lelaki atau perempuan :) malah, orag atau sahabat yang kamu tegur
itu pun akan berfikiran positif tentang diri anda.



2)  MENJAGA PENAMPILAN DAN KONTAK MATA

  Penampilan seperti mana korang faham tentang penampilan? image? ye! korang kene jagan penampilan korangm sentiasa nampak kemas..
tunjjukan postur badan yang baik, kerana ia dapat membangkitkan raya yakin dalam diri kamu. semasa kamu sedang bercakap2 dengan nya, kontal mata, jangan abaikan.
juga merupakan yang sangat penting dalam berkomunikasi, habis tak kan korang nak bercakap dengan orang yang tak pandang kamu, atau kamu pandang mereka?
ada yang nak kena makan penampar nanti kan? so dalam berkomunikasi,korang mesti kene pandang each other :) yess! dari mata turun ke hati kan, kan ? :)




3)  MENJADI PENDENGAR YANG BAIK

   kamu juga hauslah menjadi pendegar yang baik, belajar untuk mendengar pandangan dan pendapat orang lain,jangan asyik kamu je yang bercerita, dan mengharapkan orang lain je yang mendegarkan rintihan korang :)
kan? bukan itu saja, kamu juga boleh belajar memahami keinginan dan kehendak orang lain, dan dalam masa yang sama kamu boleh mengenali dirinya, karakternya, sifatnya..


so itu lah 3 ASPEK yang penting dalam komunikasi :) mesti kena murah dengan senyuman , pandai jaga penampilan dan kontak mata dengan kawan, jangan lupa! nanti karng
tak pasal-pasal ada yang lebam mata tu nanti, dan menjadi pendengar yang baik, kalau tak ada ciri-ciri ni, memang tak payah lah kamu mencari kawan.. bukannya susah mana pun kan?
kacang je seperti ABC :)

Friday, September 23, 2011

tersedar,

Hai. Study week. Final Exam. Holiday, comming soon. 
Cepatnya masa berlalu.


READ THIS. HAHA. :)

When I was in 13 years old, I used to be a very shy person with no confident at all. Nak jawab soklan matematik kat papan hitam pun malu-malu kambing. Terketar-ketar tangan.

Until one day....
 
When I sit in my classroom, I've found a small letter under my desk. Terkejut gila. I don't know why but I really want to read it. Be cool. Nervous nih. -.-

Guess what ? Cepat cepatttt. :P
 
 
Wow. Seronoknyaaaaa. Someone was trying to change me.


Dia cakap :
 

"As long as people has two hands and two legs, why should be scared ?
Trust yourself, make your best, please.
You have to wake up.
Wake up lahhh,Amalia
Tak payah risau, because the rest is up to Allah."
 

Rupanya selama dalam kelas tuuu ada someone yang perhatikan aku. Sampai sekarang aku tak tau siapa yang hantar surat keramat tu. Tapi sampai sekarang aku tetap ingat ayat dalam surat tu walaupun surat tu dah hilang mana entah. :)
Sekarang sudah pun  FINAL EXAM. Rasa semangat bila ingat balik ayat tu. Haha.


 Semangat nak dapat DEKAN ! :D


GOOD LUCK SEMUA !

As long as people has two hands and two legs, why should be scared ?
Trust yourself, make your best, please.
You have to wake up.
Wake up lahhh.
Tak payah risau, because the rest is up to Allah.

^_____^

Thursday, September 22, 2011

Hello there :)

I've been waiting for life to surprise me. To show me that there was a reason to keep on going the way that I was. For several months, I was in a very bad place. I was depressed.
I allowed someone else to make my life hell,It took me far less time to eventually stand up to this person

I have a confession to make.
I fear I'm running myself into the ground.
I always want to know everything. I always want to do everything. I want to help everyone. I want to go everywhere.

Its this constant business that somehow keeps me feeling alive. While every now and again I do enjoy just doing nothing, and I'm good with just relaxing at home with my oatmeal after a long day - I find it hard to relax for whole days at a time. I get stir-crazy after just a few hours. And since there is always someone or something that I can turn my attention to, that's what I do.

And I have never felt as good and as strong than I do now, since that day. And I think that is why I am becoming more successful in more areas of my life. When I was in my little hole, I just wasn't myself, wasn't who I wanted to be and I kept everyone at bay. Sure, I got my heart broken a few times, had some set backs and some let downs. But now I'm back, stronger and better than ever.



Take care of yourselves. Inside and out. Don't let anyone push you around, be it an eating disorder, a boy, a friend or a boss. Stand up for you, for your needs, for your heart. And be proud of all that you are, look in the mirror and tell yourself you're awesome, Say it til you start to actually believe it. Because its all true. And once you believe in yourself, things seem to come together. 

Sunday, September 18, 2011

12 hours from now.

Assalamualaikum,


Uhuk, my examination week will kick start in less than 12 hours from now. I’m started to feel the excitement and joy over this. Am I fully prepare with loaded gun ? Nah ~ I don’t think so, but I’ll do my best this time.   (^_^)


But then, I would like to thank all my classmate, roommate and colleague for all of their helps during this  semester. It is getting harder and harder to study but then this is my choice. I need to finish things that I’ve started.

And to my Honey B, thanks for being here with me all the time during my preparation for exams. Even though you keep on busy with your ''bola sepak and so on'' and we had an argument that night before my final exam,  (I love the way you crashing )  .but still your existence give a bit of impact on my studies. In a positive way to be exact. Thanks honey~!

Till then, I’ll update again if I feel necessary. Bubbye~!

Friday, September 16, 2011

UITM Final Examination just around the coner

Final owh No! its just around the corner.. heish tapi aku masih boleh mengupdate  blog lagi  nie-.-''
mia oh mia, study weyh! ahahhah La nie kepala ceq tak boleh nak masuk dah! ahahha overdose study dah,

ridau pun ader..hopefully dapt buat yg terbaik untuk exam ney..nervous pun der..hopefully dpt jwp kertas exam..i am so worried about that ! but do not to nervous sangat-


this my final exam schedule..


Final Exam

Monday
    (19/9)       
BEL 120  - 9.00am-11.00am

Tuesday 
    (20/9)        
CTU 1O1 -9.00am-11.ooam

Wednesday
    (28/9)        
OMT 131 -9.00am- 12.00pm

Friday
     (30/9)        
MATH 112 - 8.30am- 11.30am


ok banyak gap di situ ye, pada hari rabu tu, erm, ingat nak balik la ... sempat tak?  then datang balik erm? semalam aku bukak Student portal, bukan main payah betul nak log in- banyak lagi urusan aku yang belum terurus lagi-nak kene cop lagi- sempat ke ?
my 1st paper start at 9 and pejabat kewangan bukak pukul 9. nak ambik cop sempat lagi ke?  arrhh aku peduli apa, karang aku yang tak dapat masuk sit for exam pulak, sebab tak ada cop ...
never mind mia, not so kelam kabut sangat, slow2.. and it will be okeyh .

BTW, I'd like to wish each and every one of you UiTM students for the final examination and may each of us score and do well. Haha. Goodluck you guy's :)


Thursday, September 15, 2011

the nights :)

selamat pagi anda  semua ! eyh bukan pagi sudah, sudah tengahhari ahahha- alamak mengelabah tek-  ahahha (nie gara-gara kak chik la ni, mengajar yang bukan-bukan) teeett~ ok kita nampak permainannya di situ :) 


dinner that I follow is Masquerade Dinner,which was organized by the UBC club, Yang sebenarnya,
This club has nothing to do it at all with me. (tak ada kaitan pun dengan kos aku) because I'm not a UBC(BM) erm , lebih kurang macam tu la.. 

Tapi aku dapat join, ahaha because my Honey invite me and I became his partner. honey awww thank you for invited me to go with you... tu sebab i sayang kan you!  akhirnya kamu juga yang suka kan ? 



lagu nie pon dah menaikan semangat- wooh!






cak! its me in red dress :)
with my mask on, 







That's the dress. A simple and comfy dress that fits me perfectly. ada yang dress up, perh! hot babeyh- Love it nevertheless :') DAH LAH PAYAH NAK CARI DRESS- . Nasib baik faisal razak nih kesayangan I. Kalau tak dah mengamuk dah dia nie lagi-lagi nak layan kerenah aku dengan cerewetnya lagi, ahahha






totally love this picture !



I'm The Queen Of course! :)

Also got the chance to meet these wonderful
Finalist on stage baby! I was'nt ready (-_-") Oh congrats to all the winners! 







Also got the chance to meet these wonderful






 nie Mina- die sangat cantik :) comel gitu


with nur shuhada


with my future Husband ?oo realy


this my hot Bie :)

Waaah look like Bratz doll.

but the most important thing is!
i had fun :) thnx UBC <3

that's all, for it.. ahahha latter i'll post it to you guys.. see ya :)



Saturday, September 3, 2011

tiup habuk di sini je

Selamat hari raya semua, 
I have not been updating my blog since that day. berhabuk sudah this blog. hahaha erm, now I'm packing for tomorrow going back to collage. just a week a simple snap off the holiday.tak best nya!

owh no! next week. 
I have the final exam. thus, my presentation .. must review all the topics. extremely challenging, haha.. tu la siapa suruh kaw yang malas   =.='' erm, my hafazan as well.. huh then 9/9 i've got the masquerade dinner :)  mesti penat + letih gila.. 10/9 tu pulak ade OMSA ( under cost Office Management ) punye .. tanak pergi! tapi kene paksa jugak  T.T macam mana.. 

erm, tension..sangat tension..
dah malas aku nak pikir-pikir kan,

Now I would like to wish Happy Eid to all of you. and last but not least to Mr pecal opss! ahha.  sorry dear! to Mr, Faisal Razak happy annieversary honey!  sekejap je kan dah sebulan kita- 

erm, latter on, i sambung-sambung lagi keyh my dear fellows.. coz now i need to go. need to packing things up and tomorrow i had to leave the house sudah.. 
entah bila lagi la dapat nak mengupdate lagi blog ni.. may be next week? next mont or ... huh next year je la kowt.. huhu.. btw, Take care you all.. 
insyaalah, kalau ada masa lapang, akan saya cuba sedaya upaya juga untuk mengupdate blog.. 
bye- salam :)

Wednesday, August 17, 2011

Nama saya MIa Amalia :)

saya suka jadi diri saya, sebab saya tak perlu hipokrit....apa yang saya cakap, percayalah itu yang ada dalam kepala saya....tapi kadang kadang saya sendiri tak yakin, adakah apa yang saya cakap itu datang dari hati atau tidak... -.''

sometimes, eh bukan....most of the time kot....i will just shoot others by my sharp tongue and regret it after that....but i will never ask for the forgiveness eventhough i really want to do so...
sorry, it is my bad...please accept it...sungguh saya tak tipu.....

sorry to my friends and my family sebab saya selalu keras kepala...selalu tunjukkan ego dan kedegilan yang tak bertempat. some says itu tanda kebodohan, tp bagi saya kebodohan itu yang membuatkan saya rasa boleh membuat orang tak pandang sebelah mata....sebab u have to be aware ....

ini sekadar refleksi tentang perasaan saya sekarang, sebab saya rasa seperti mahu serang seseorang verbally, namun akal waras seperti menghalang....saya tak sebodoh itu...mungkin....


Sunday, August 14, 2011

In the midst of courtesy and manner

macha!!!! please check your 'mr dick' if you don't know the 
meaning of courtesy and manner.
I wonder for the common sense that you simply do not have. I give you my part, how about your part? Could it be shared? I once heard that 'sharing is caring' but I heard my daddy said 'to much care settles troublesome'.

Blurred! suffocated! for the words I could not speak. Could you simply understand me by my action? what is wrong with the phrase ' action speaks louder'? when u you do not understand my body language...


bla bla bla...i hate this current situation!

Saturday, July 23, 2011

i'm in love?

I love you more than words can say.
I love you more and more each day.
I think of you each night and day.
Before I met you, my days were gray.
Baby, quick kiss me and tell me you'll stay.
If you go out with me, I'll pay.
Oh Darling, please don't go away.
Our love will never fade away.
With you by my side I can't go astray.
I'd like to kiss you, if I may.

Friday, July 22, 2011

Yess

Hello y'olls!!!

yeah! blog nie dah boleh bukak balik! yahooooo! (jerit tanda kegumbiraan)
sebab apa, sebab blog mia nie sebelum nie tak boleh nak bukan, (dah aku lupa password)  hahaha today, dapat mimpi apa entah try bukak this blog and akhrinya yess! i made it! hahaha 


so totaly, memang banyak cerita yang nak di ceritakan.. hahaha (fatin diana dah rindu suruh aku post lah something dekat blog pasal kehidupan aku dekat U... aik, budak nie dah masuk U kah? hahaha tu la, Lupe password punye pasal.. korang sume tak taw.. tuk,tap..tuk tap.. dr form 5 tue.. dah trus masuk U?.. 
errr hari nie aku just nak merepek.. marapu... saja nak update ...lepas da dapat bukak Blog nie..Btw nanti-nati saya ceritakan kepada y'alls about my life, okeyh! ahahahha 

Pssssttttt  i admire someone <3... but sshusshh! ur mouth.. ahhaha
toodles !


owh yeah! but before that, i nak share this video with you guy's, 
this video i made for someone.. hahaha Tak pernah-pernah aku buat video.. tibe-tibe aku buat kan untuk die, apakah?!

ahahaha act, this is my 1st video la beb..
 just nak cuba-cuba buat.. then jadi! 


hahaha so how my work like? 
but satu je, Lagu die sangat lah tak kene.. ahaha cz i ambik saja 
so sorry!! But!
seriously this is the first time i'm using video maker and buat video.
'to Redha, beb! u have the coppy right? please don't throw it..
heheee

toddles<3



Sunday, June 5, 2011

ada kawan baek macam tak ada kawan.

Yess!  salam semua :)

lama gila dah aku tak update blog nie... naik bosan aku tengok blog aku sendiri..apatah lagi korang..
berhabuk gile blog nie, Fuhh''
ini lah pertama kalinya aku menjejakkan kaki dekat asrama.  tak pernah-pernah aku hidup sendiri, dan berada jauh daripada keluarga.. dan mungkin inilah masanye aku kene berubah,  harus bermandiri, semuanye kene buat sendiri.

nak katakan aku  hidup dekat sini semuanye macam tak kene..
perlukah aku menceritakan semuanye disini? dah aku taknak pendam.. dekat  sini semuanye aku tak boleh nak percayakan orang.  even kaw tu perempuan atau lelaki.

tapi  serius,  aku betul-betul tak puas  hati.
aku kawan dengan kaw tak pandang harta atau taraf lah, serius weh!  aku anggap kau kawan aku.. kawan pertama kaw kenal. sejak kaw masuk U.  tapi sekarang,, semuanya berubah..
kau lah kawan pertama yang ''kawan lupa kawan''  di U,, hahaha

bende biasa.  dah always happend.. hahaha  kita hidup macam roda. tak semestinye kita selalu dekat atas.
mugkin kali nie hari kau,  akan datang..kita tak tahu kan.
aku nak  sangat  kita macam dulu..seperti kau yang aku kenal.

kepada kau:  please lah, i want u back. mana kau yang aku kenal?  tolong lah buang sifat 'lupe kawan tu'
ramai yang tak suke nanti.. percayalah..

kalau kau masalah  kawan dengan aku sekali pun.. sebab  kita lain taraf,
serius weh taraf tak penting.. aku tak pandang taraf  atau  status..  kita hidup di U, together.. dan akan membesar di tempat yang sama.  jangan lah kau lupa kawan kau sorang nie,  aku cukup pantang  ada manusia macam kau.

dan sekarang kau cuba untuk mengelak diri kau dari aku.. ye aku sedar..
erm, can't say anything..  sekarang 'kau teruskan je permainan kau, aku nak tengok je permainan kau macam mana, dan sampai bile..'




Friday, June 3, 2011

gaya 50an

 Holla you all's..
dah makan tengah hari??

Hari ini rasa nak buat entri tentang zaman 50an 

dulu-dulu zaman opah tokwan kita sedang cintan-cintun. Ceh, cucu kesayangan dok pi habaq mai! Tak tahulah kenapa mia suka stail zaman dulu-dulu atau vintage. Kalau you guys perasan, fesyen ini tiada perubahan sebalkinya cuma pengolahan.


Fifties dress 

Baju ni sangat cantik tau. Teringin sangat nak pakai. Ketinggalan zaman? Suka hati mia la  nak pakai apakan?!  Ok, sebagai orang Islam, kita perlu tutup aurat. So, baju ni kalau kita modified sikit, boleh pakai dengan skinny jeans hitam atau kalau tak suka skinny boleh pakai straight cut. Boleh juga pakai inner tapi make sure kena dengan baju. Saya selalu pakai ikut warna kulit. Kadang-kadang nampak pelik juga sebab pakai tudung pula tu. Orang cakap macam pakai baju tali satu pakai tudung. Get it? Apalah mia  membebel ni? haha layanzzz

Zaman 50an, orang kat US/Europe dressing baik punya (bak kata Dafi). Smart je. Itu lah sebabnya mia suka sangat style depa ni.

50s clothingBaju ini sesuai pergi majlis minum petang, dating (ceh, macam lah pernah pergi dating). Dating tak bagus okay! Baju ni nampak flirty and fun. Ada satu filem ini, boleh tahanlah. An Education tajuknya. Mengisahkan cerita seorang gadis pada era 50/60 an. Baju dia sangat classy sesuai dengan tema vintage. Kalau nak download cerita tu boleh inform saya sebab saya guna torrent. Oh ya, sila contact hanifmz@yahoo.com. Lelaki ini (Anuar Zain menyanyi) boleh diklasifikasikan sebagai MAMAT TERROR IT. Apa-apa, carilah dia.

Fifties dressMengikut kata-kata opah, dresses dulu memang famous la. Ada sekali tu pernah tengok gambar opah time muda-muda dulu. Ceh, umur 18 dah kahwin. Cayalah opah! Ok2. Sekarang nak pakai macam ni takut orang komen bukan-bukan. Baju ni kalau si pemakai tinggi lampai, boleh cover kaki pakai skinny hitam/jeans yang sesuai dan bukan legging/jegging/tight yang membuatkan orang sekeliling loya tahap kucing makan rumput. Atas tu, boleh cover dengan bolero. Perhatian: Cardigan dan bolero nampak macam sama tapi bukan. Jangan pandai-pandai cakap orang tak reti dressing guna cardigan. Rasa nak cili saja orang itu. =,='

ENTRI INI DIBUAT DENGAN PERASAAN YANG KURANG MENYENANGKAN. MAAF SEKIRANYA TERKASAR BAHASA.

hell 'o'



Hello new followers! :D

To all my old  new followers, thanks for all the likes  reblogs. I loovelooovelooooove all of youuu




I should post it like yesterday but I really have no time for it. So I decided to post it today. Heee. This morning, I woke up at 6am. Sigh. Macam nak gi sekolah pulak bangun awal-awal kan? Haha. I had bathe etc so I walk out from my room and suddenly mum said "Hii (sambil senyum lebar)" Im like HUH? Buang tebiat ke apa orang tua ni? LOL!


Im not really closed with my mum  act.. but Yes, (: And its kinda strange for me. We never practic on Hi, Hello, Morning in our family. Except with the siblings. Then I replied, "Oh, morning". Soo.. I think it a good started of the day? Haha. I left home with a smiling face. Aww. Feels happy kot? Heee xD

Oh oh, before that. Mum told me she do a business. Im like heh? Pe jadah plak ni? LOL. First thing, she smiled and say Hi to me. Second, she doin a business? Am I dreaming? LOL. Its weird

 Like really weird. LOL. Yes, its weird for me. You wont understand how I feel right now. Haha. So, she show me the box and blablabla.. Yada yada.. Inside my head, boleh laku ke ni? LOL. I reach home kinda early around 5.30pm. Dad picked me up my sister and my nephew Oh hello kids.

After that, when I reach home I found that habis dorg jual dah benda alah tu. Wow, that is so cool. Haha. Nice nice. I wonder where my mum get that thingy. Oh, it came from my auntie!  Never try never know aite? But.. Sigh. Nanti la...

Monday, May 2, 2011

miss those time

saya akan berada di sini untuk awak, tidak kira apa jua keadaan pun.
friend, eventhough you've hurted me, i'll still be here for you. no joke.
maybe, kau tak perasan yang perasaan ni terguris sebab tindakan kau.
but what can i do. i don't think you even realize that i'm writing this for you.
i'm ranting away as usual. 
 
untuk pengetahuan semua, jangan tanya aku siapa dia/mereka.
i hope that this person knows. i've been going through a lot about friendships this year.
last year was almost the same. but there's always friends who decided to stay by my side.
i'm glad i have them. and i'm greatful that i have you, mohammad aqim bin razak :)
thank you. only god knows how much i'm lucky to have you.
 
and dear friends, thank you too. from all the events, quarrels and gaduh-gaduh. i can only conclude that,
those who stick by you through thick and thin are you're real friends.
i know its very cliche, but its true.
can we end this already? please.
 
i don't like hearing stuff that i don't want to.
i'm hearing something else from this side, and vice versa.
i'd like it to be like old times.
you know, makan-makan dekat MCD, mamak stall,
hanging out together.
remember those happy times.
i'm neutral, cos i ain't wanna be in anybody's side.
 
 

Friday, April 22, 2011

i'm totaly sick of you


I'm still not satisfied with you. Lagi aku cakap, lagi kau mengiyakan. Aku memang rimas gila dengan kau but guess what? aku buat-buat tak kisah sebab I'm willing to make this work. Looks like you're just making it worst. You and that, that. Huh. Please don't test my patience. Okay?Only God knows how I feel about all this dumb mess. Hidup aku dah cukup bercelaru. Jangan suka-suka nak tambah lagi masalah aku. Faham?
 
what i need is just get away from my life !

Wednesday, April 20, 2011

jin masjid ??




Gambar ini memaparkan suatu penampakan misteri yang aneh di angkasa. Pengirim hanya menyatakan bahawa gambar ini adalah gambar jin. Lokasi dan masa gambar diambil tidak dimaklumkan.

Kelihatan di dalam gambar seperti sesuatu sedang melayang di udara. Nak kata layang-layang apa ke pelik benor rupa layang-layang?

Tinggalkan pendapat anda untuk dikongsi bersama.

Terima kasih kepada pengirim dan teruskan mengantar gambar hantu untuk dikongsi bersama.
 
 

Monday, April 11, 2011

Mia Farrow's kembali



Yeay! mia farrows kembali mengupdate blog semula setelah sekian lama menyepikan diri.. hahahhaa ..  perkara yang sudah lepas jangan di ingat kan kembali..
maaf kan ku jika aku buat kesilapan.. kepada para blogger mahu pon teman-temanku.. dan kepada Encik Q :)

sambil tu mia nak ucapkan terima kasih kepada  nana roger's  hahaha  thnx nana.. sangat cute! i Loikeeee
thank's again nana..

Btw kan, korang persan tak apa yang berubah dalam gamba nie??
A) mia dah gemok?
B) gigi dah hilang?
C) potong rambut
D) eee mia makin canttik laa ( ayat nak minta penampar) 

hahaha cuba korang teka.. apa seh yang berubah.. hahahhaa
kalo korang dapat teke dengan tepat...
jeng..jeng..jeng...


Senjakala Di pawagam 14 April 2011

Senjakala



perh! tajuk die pon dengar dah menakutkan.. belom lagi dengan cerita die.. owh sebelum terlupa.. Hai you all's.... cerita ni menarik perhatian mia untuk tengok filem nie.. rasa macam best..
jom semua kita penuhkan panggung tengok cerita nie..


Filem Senjakala memuatkan tema saka. Watak utamanya, Karlisa, adalah pewaris saka tanpa diketahui olehnya sendiri. Emak Karlisa, Puan Mazidah tidak mahu mewarisi saka yang dipelihara oleh Opah Maimun, nenek Karlisa dan emak kepada Puan Mazidah. 

AKibatnya, Opah Maimun sukar untuk menghembuskan nafas terakhir ketika nazak. Kerana kesian, ayah kepada Armand, Tuan Salleh, bertindak mengambil saka tersebut lalu memeliharanya. Ketika Tuan Salleh meninggal, saka warsan itu berpindah kepada Armand, anak lelaki Tuan Salleh.

Armand jatuh cinta kepada Karlisa ketika Karlisa pulang ke kampung kerana dipanggil oleh suara misteri yang sering didengari olehnya. Suara yang memanggil-manggil Karlisa untuk balik ke kampung adalah suara milik saka dibawah jagaan Armand, simply kerana saka tersebut mahu kembali ke pangkuan waris tuan asalnya, iaitu Karlisa, cucu kepada Opah Maimun.

haih.. penant betul taip.. tiru balik dalam majalah By'U nie.. bile search je dah ada  sinopsis dekat Internet nie.. haih.. apedaaa... 

pape pon, jom kita pergi tengok filem nie.. agak menarik hahaha yang best nye bunyik yang menyeramkan tuee.. :P


pages

1. 16. 17. 62. 63.