Total Pageviews

Followers

Thursday, October 27, 2011

untitle



"LOVE: 4 simple letters, yet so confusing…. YOU: 3 simple letters, mean everything……."


Wednesday, October 26, 2011

happy deepavali to those yang celebrate deepaali

Salam pagi you guy's :)
bangun pagi, ingat nak pergi jogging, hahahha dah terleka depan Lappy, lupe nak pergi jogging.

actually,  hahah semalam i ade post one video dekat Facebook, but act, i dah tersalah masukkan, err that video yang i post tu.. urrrrrhh!!  not that 1, malunyeee * ahahahhha tu rosak, cakap pon tak habis. -.-

nieyh video yang Final* wah2 dah macam apa dah, siap ada final ..



video
nieyh cuma, main-main belaka, kalau tak suka.. anda boleh berundur dari sini


ini lah video yang sepatutnya i post dekat FB, tapi lain yang i 'ter'post -.-''  so BTW, how's the celebration? have fun, with the Bunga Api? erm, keyh la you guy's , don't have idea today- Toodles


To Mr, J: aku dengar kau masuk club lagi lepas ni aku taknak tweet dengan kau lagi.. Ok?

Monday, October 24, 2011

What i wish For my Birthday




Every year we always have a birthday ,our own special day, a day to celebrate the day we were born with our family and friends, to be grateful for it
We can have a big party or just a small family party like as usual i did before with my friends, but do you ever think , what is exactly do you ever want as a birthday gift ? an I phone, a new Shirt, a new bag, a new laptop or a new car? ahahha i wish

I will have my birthday in a month from now, and I am grateful I still can be here in this world ,enjoying life. but at this moment I really dont know what I want for my birthday, it’s not the thing that I can buy, I want more than just “a Thing”.

Here are things that money can’t buy that I want for my birthday :

1. A smile that will last forever.

this is the small thing but not so easy to have, because there were times when I have to borrow a smile from my friends, when I feel so tired , angry, and sad , the smile just disapperaing.

2. A new hope

New hope that keep on whispering on my ears everytime I want to give up. And keep on giving me the strenght to move on.


3. A new and fresh big dream

I am a dreamer, I keep on dreaming , sometimes even when I’m awake, but the dreams keep me going, push me over the limits, giving me the power to work hard , to get me where I am now. I want a new big dream to take me one step further from where I am now, and one step closer to my stars.

4. To be important in someone’s or people’s life

I always have this lonely feeling , even when I was standing in a crowd, I feel that no body knows that I am existing , I feel like I am invisible. I am somebody in the office, they listen to what I say but still I feel like I am not important or special, feels like no one will miss me when I’m gone.

5. Loyal friends
I want to have friends that will always be there for me even when I’m at my worst, and be patient with my bad attitude.
I have a new best friend , a young girl, so sweet , so honest , so wise and so beautiful, she sees right thru my heart, and draws my story with her own words. She made me cry , her words touched me and I wish I will always have this girl and other friends as my loyal friends, because sometimes I can be so very difficult to handle. How I wish I could have half of her sweetness and her patient.

6. Wisdom and faith
I want to be wiser and mature, to accepting things that I cannot posses or change. To feel happy about me, being myself and to not feel lonely anymore. faith to keep on believing that God will make everything in my life beautiful on the right time, that all rejections that I had was God’s protection.
Life is one big drama, but don’t you know that we are the director of that drama, we create drama in our own life.

I try to avoid it but still get caught and yes this year is a hard year for me, things have not been easy .
but I want my birthday to be a turning point , and I can be happy :D


sarapan pagi bersama Dutch Lady 0% Fat Drinking Yogurt



Dutch Lady came out with a new 0% Fat drinking yoghurt with real fruit juice.erm,,, yummy!

It tastes good, which surprised me, since I’m not a big fan of low fat drinks – it’s liquid breakfast on the go! ;)

sorry 4 so long no update




My dear dear readers
I am so sorry about my sluggish attmepts at blogging as of late.
A LOT has been going on, which means there will be
a lot of new posts soon!-insyaallah,
But it also means that I haven't had any time to catch up my fun little blog. :"(

Monday, October 17, 2011

mayat bayi perempuan dikelar sehingga mati di asrama sebuah sekolah menengah



:( kesiannya baby tu..

 
 
Ya Allah...apakah kejadian skrng ini...mcm2 berlaku...manusia dah xder prasaan lgi ker?malu bagi dkt org ke malu kene penjara/hukum...kalau pn t
lebih kejam daripada haiwan...bayi yang tidak berdosa dijadikan mangsa sedangkan semuanya berpunca dari kesalahan diri sendiri..

hampir setiap hari kes seumpama ini berlaku..


Guru temui mayat perut terburai di asrama sekolah

KUCHING: Seorang bayi perempuan yang baru dilahirkan, ditemui mati dengan kesan kelaran di bilik asrama perempuan sebuah sekolah menengah di Betong, 300 kilometer dari sini, pagi semalam.
Bayi malang itu ditemui di atas lantai asrama terbabit pada jam 9.30 pagi dengan beberapa kesan kelar di bahagian badan dan leher selain perutnya terburai.
Berikutan penemuan mayat bayi itu, seorang guru sekolah terbabit membuat laporan polis dan bertindak atas maklumat itu seorang pelajar perempuan berusia 16 tahun ditahan dan kini menerima rawatan lanjut di Hospital Betong.

Sumber berkata, sebelum itu guru terbabit membuat pemeriksaan ke asrama selepas mendapati pelajar tingkatan empat itu tidak menghadiri kelas, semalam.

“Guru itu terkejut melihat mayat bayi baru lahir yang mengalami kecederaan teruk hampir seluruh badan dengan keadaan perutnya terburai.

“Polis yang tiba di tempat kejadian selepas menerima laporan, memeriksa mayat bayi itu dan menemui tujuh kesan kelar iaitu dua di bahagian belakang, dua di tangan, dan masing-masing satu di leher, rusuk serta perut,” katanya.
Sementara itu, Pemangku Ketua Polis Daerah Betong, Asisten Superintendan Henry Nyuhai, yang mengesahkan kejadian itu berkata polis turut menemui sebilah pisau pemotong sayur dipercayai digunakan dalam kejadian itu.

Katanya, pisau sepanjang 15 sentimeter itu ditemui disorok dalam cadar dan polis turut merampas cadar serta tilam sebagai barang bukti.

“Pelajar perempuan itu kini ditahan di wad hospital dan dikawal rapi pihak polis. Kes itu disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh,” katanya.

Di BALING, seorang suri rumah terkejut apabila menemui seorang bayi lelaki yang masih bertali pusat ditinggalkan di atas kerusi di depan rumahnya di Kampung Charok Bakap, Parit Panjang, pagi semalam.

Suri rumah berkenaan, Maimunah Bidin, 56, berkata pada mulanya dia terdengar suara tangisan bayi terlalu hampir dengan rumahnya, pada jam 6.45 pagi lalu menjenguk keluar melalui tingkap.

“Saya terkejut apabila mendapati ada objek dibungkus dengan kain pelikat ditinggalkan di atas kerusi depan rumah dan sebaik diperiksa ada bayi yang masih bertali pusat dan dipercayai baru dilahirkan.

“Bayi itu dipakaikan baju lengan pendek dan berseluar panjang serta kelihatan lesu," katanya, semalam.

Dia mengambil bayi itu sebelum menghantar ke rumah jirannya, Johanawati Abdul Wahab, 50, sebelum mereka membuat laporan polis.

Ketua Polis Daerah Baling, Superintendan Mat Daud Mat Hasan, berkata bayi lelaki seberat 2.5 kilogram itu dihantar ke Hospital Sultan Abdul Halim Sungai Petani untuk menerima rawatan lanjut.





lihat- dimna letaknya nilai simpati..sedangkan haiwan sndri pun punya nilai belas kasihan terhdap anaknya..dimna letaknya mentaliti 





Saturday, October 15, 2011

SEMUA PEMBACA BUKU PTS dan PEMBACA BUKU AINMAISARAH DIJEMPUT HADIR.

jom, kita ramai-ramai memeriahkan lagi suasana dengan menghadiri perjumpaan yang diadakan oleh penulis buku yang terkenal, siapa tak kenal, AinMaisarah :)




mereka akan mengadakan satu perjumpaan besar-besaran untuk semua pembaca buku AinMaisarah pada 26 -28 November 2011. (Sabtu hingga Isnin)

Banglo ini sangat luas. Ada swimming pool juga. Kita akan jalankan pelbagai aktiviti menarik di sini sepanjang 3 hari tersebut. Antara yang menarik :


1) Sesi make over dan photoshoot.

2) Penampilan Fasha Ketua The Wannababes.
 
3) Sesi persembahan magis oleh 2 orang penulis.

4) Pameran dan jualan lebih 1000 judul buku PTS.

5) Ceramah rahsia penulisan oleh AinMaisarah.

6) Kuiz dan aktiviti untuk menang buku.

7) Aktiviti bersama 10 orang penulis buku remaja.

8) Makan dan Minum di Cafe Pink AinMaisarah


Alamat Banglo Ukhwah ini :

No. 12, Persiaran Titiwangsa,
Taman Tasik Titiwangsa,
47100 Kuala Lumpur.


Soalan-soalan berkenaan perjumpaan ini :

Siapa yang boleh datang?
Semua orang, kecil, remaja, belia, dan dewasa.

Adakah perlu bermalam?
Tidak perlu. Hadir 1 jam pun boleh. Hadir 4 jam pun boleh. Ikutlah jadual aktiviti.

Apakah masa yang sesuai untuk hadir?
Majlis berlangsung dari jam 9 pagi hingga 10 malam. Boleh datang pada bila-bila masa pada waktu tersebut.

Saya mahu datang dengan keluarga?
Boleh, datanglah ramai-ramai. Lebih ramai lebih bagus.

Berapakah jumlah bayaran?
Tiada bayaran dikenakan untuk masuk tetapi ada jualan buku dan makan minum untuk dibeli. Bawa wang untuk beli makanan dan buku SAHAJA.

Apakah barangan yang akan dijual di situ?
Buku-buku PTS. Buku AinMaisarah. Buku remaja. Cenderahati. Makanan dan minuman. Baju dan pelbagai barangan eksklusif daripada Ainmaisarah dan PTS.

Boleh senaraikan aktiviti semasa perjumpaan ini?
Kami sedang menyediakan aktiviti. Ia akan diumumkan selepas hari raya nanti.


jumpa di sana :))

The Global Shell FuelSave Day (saturday)

Artiste line-up this Shell FuelSave Day 2011 on Oct 15 at the 1 Utama shopping centre in Bandar Utama. SHELL MALAYSIA
SHELL is attempting to set a Guinness World Record for the largest fuel efficiency training lesson at its Global Shell FuelSave Day event this Saturday (Oct 15) at the 1 Utama shopping centre in Bandar Utama. 

The session, which will take place simultaneously in 10 cities across Asia and Europe, is designed to give drivers the opportunity to learn ways to save fuel and cut their driving costs.
Shell Malaysia has lined up an array of local artistes who will headline the Global Shell FuelSave Day celebrations.
Among them are pop and R&B singer Ning Baizura, 2006 One in a Million winner Suki Low; independent rock band Freeloaders, percussion ensemble of Diplomat of Drums and pop rock band Rosevelt.


FuelSave ambassador for the third consecutive year and TV host-actor-model Fahrin Ahmad will also be on site to encourage drivers to practise fuel-savvy driving styles.
The event will also see the finale of the 2011 Shell FuelSave Challenge in which the winners of the regional FuelSave Challenge will vie for the grand prize of RM50,000.
For those who are interested in being part of the Global Shell FuelSave Day, register at www.shell.com.my/fuelsaveday. There will also be registration booths open from 2pm until 4pm at the venue.

See you guy's there! 

Monday, October 10, 2011

Happy Birthday JOE

As anyone  knows this is my friend, name Johan, most people called him as Joe, :) , he's one of the most intelligent and funny guy, you'll find around.



Good friends are hard to find
But I found you who is so kind
The little things that you do and say
Are always done in your special way
So today I want to take this time
To wish you a Very Happy Birthday My Dear lil Bluez...

 


May love and laughter light your days,
and warm your heart and home.





May good and faithful friends be yours,
wherever you may roam.
May peace and plenty bless your world
with joy that long endures.
May all life's passing seasons
bring the best to you forever and ever...

God bless you my friend.. And thank you so much for being my friend... before thought so :)

Sunday, October 9, 2011

what a board

Penah tak bile korang online, pastu dah bosan melayan those social networking sites - Facebook and MySpace ada lagi kah? then  dah bosan tengok YouTube dan dah bosan chatting dgn kwn kt YM? Then apa korang buat? skyping?

Well, if me then, saya suka google those motivational and inspirational quotes. You know, just to gain motivation dalam diriku ini.
Kadangkala lirik2 dalam sesebuah lagu pun boleh jadi motivation. Guest what?  Sebagai contoh, lirik lagu Fix You from Coldplay, lirik lagu Little Wonders from Rob Thomas (OST cartoon Meet The Robinsons) dan jugak lirik lagu Invincible from my favourite band, MUSE. “Follow your insticts.. Whatever they say your soul’s unbreakble..” =)

Tonight, the same situation happened AGAIN. Masa tengah-tangah google2 quotes tu, terjumpa nama Dr. Seuss and his inspirational quotes. Dr. Seuss? Nama macam familiar gile!  Saya pon search about him kat Wiki, rupanya Dr. Seuss is an American writer and cartoonist, most widely known for his children’s books. Some of the books dah jadi motion picture dah pon. Namely, The Cat in The Hat. DUH! =.=’

erm, act there's nothing to say, just nak hilang kan bosan je, btw Toodles ~

pages

1. 16. 17. 62. 63.