Total Pageviews

Followers

Thursday, August 5, 2010

Pengumuman : saya maw kawen lepas SPM nie !!!

ehem-ehem..


Hari nie mia nak story pulaklah sikit pasal sorang kenalan yang sebaya dengan mia kat myspace, ofcoz laa umo dia 18 taun kan dah tua setahun dari mia .Dia ni yang memiliki dollface cute afinaz atau lebih dikenali dengan nama Fyn.




*cute kan?besau giler mata dia,macam anak patung


Malangnya wahai jejaka sekalian,dis cute gurl sudah berpunya.
Ini husband dia...Mohd Zulfadli namenyer atau orang panggil Eddy.



 
Aku tak tipu yer,memang nama dia Zulfadli,bukan aku pau gambar Korea ekk,tak cayer korang tengok gambar kat bawah nie.


Eddy nie anak kacukan.


Eddy dan Fyn nie dah lamer kapel,kalau tak silap aku sejak aku buat myspace masa tahun 2008,diorang berdua nie daa hot bercinta.memang sesuailaa,dua dua cute!!Album kat myspace diorang pun penuh dengan gambar romantis diorang.


*ewah nak promot kereta kamu ganas ker?ekekeke

Tapi yang mia tabiknyer =.='',
walaupun diorang dah lama bercinta,akhirnya percintaan itu berakhir di jinjang pelamin juga walaupun usia keduanya masih muda.Fyn 18 tahun manakala Eddy plak baru 20 tahun.muda kan?

*majlis pertunangan-diorang betul betul serius nak mendirikan masjid



 cemburu pulak mia

perkahwinan diorang memang gempak sebabnyer diorang melangsungkan perkahwinan itu di atas helikopter.kiranya sejarahlaa nie kat Malaysia kalau persandingan dilakukan camtu,aku ingat dulu pun ada kapel bersanding atas jentolak pun keluar paper,kapel akad nikah guna YM pun masuk paper,so diorang nie memang masuk paper la.Korang boleh baca kisah perkahwinan diorang dalam akhbar tue kat  SINI.



 
 BUKAN ITU SAJA





adelah sedara mia nie juga huh! 
adinda namanya.. (klasikkan)
die baru saja melangsungkan perkahwinannya seminggu yang lepas.
tak percaya?? tengok niy.


 awek niy umurnya sebaya dengan mia. (baru 17 tahun dan akan menduduki SPM pada tahun ini.. ( about her i dunt know)
yang pastinya mia akan duduk untuk SPM =.='' 
whish me luck yeah guys !! (alamak terserong plk)
...kembali kepada cerita...

dan bermulalah persandingan mereka
...





lelaki ini yang bernama khairil ini berumur 23 (kowt tak silap)
adinda berumur 17 (my age laa) =.=''
lelaki ini bekerja sebagai hotel apa ye??
something ada bunyik belakangnya (ment-ment) alah macam tulah gayanya..
(tak ambil port pon)







OK dan yang bawah niy pula.. ingin mia kenalkan

*
*
*


Dahlia apa yee
tapi,
'yaya'  nama gelarannya.. nama penuh.. nama die panjang sangat (tak ingat pendek kata)
she's 17 juga same age.. tapi yang naik pelamin adin dulu lah..
kami berdua.. erm, tunggulah nanti tiba masanya ye =)
die sangat.. cantik.. bak kata (she's likes model) 
nak tengok die lagi??

niy die
*
*
*


eyh (stop!!) 
udah lah yee.. die memang lawa pon.. i admit that.

sambung cerita tadi..
act i'm lost..tengok lupa dah..
erkk itu sajalah mia cerita hari ini.. yang the rest off them.. i'm forgoted already
sorry.. but i'm enjoyed very much =.=''
that is the most importent


Sorang demi sorang kawan/ saudara/ cousin  mia melangsungkan perkahwinan dalam usia muda,mia biler lagi?hik hik hik " gatal kau mia padahal menyiang ikan pun tak lulus lagi masuk U pun belum lagi ada hati nak berlaki..."

dan korang yang single mingle ni  pulak bila nak kawen masa kamu umo beraper? 


18 comments:

  1. wow ..mde2 sda kawin..comel la die 2.. NAk ms dye bole x ?? hehe..hensem lorh suami dye..

    ReplyDelete
  2. wahh , bgus nyer ,, mde2 da kawen .. xdewla na buad dose kan ..
    btw , usia yg dlayakkan berkahwin bkan 18 taun ke ats kew ?

    ReplyDelete
  3. wow jelesnya..
    nak kawen jugaklah..
    haha~
    anyway kawan2 mia ni comey semua..
    ^^

    ReplyDelete
  4. wow ! yg fes couple tuhhh . siyes so sweett ! <3

    ReplyDelete
  5. ade je org nk ajk kwen..the jejaka da 29..next year 30..dan saya 21 dis year..hmm..2012 o 2013 insyaAllah kwen kot...tp kn jeles lak tgk dorg kwen..hahaha..tp xnk kwen la..coz xde duit~

    ReplyDelete
  6. best kan ^^
    ahahah nak kawen..
    saya pon maw kawin juga.. XD

    kak AESYA_ECHA : akak yang bawah ni bukan kawan mia.. tapi cousen mia.. tapi yang atas tu kawan ms

    ReplyDelete
  7. kak NANA : ala akak cukup kanlah duit akak tu..
    then maw tengok akk kawin.. mesti cute kan =P

    MILO: erm, nak buat macam mana makngah mia kata die nak sangat .. tak sabo-sabo lah tu (ehem-ehem pepaham jelah)

    ReplyDelete
  8. ya Allah cutenya kwn mia tu...hope dia brbahagia brsma husband tercinta :)

    ReplyDelete
  9. ahaahah..

    cutee bangat !! XD

    mia sendiri cemburu..ahahah

    nanti mia kwin..maw ajax kowrang juga lah..hee
    (entah bila)

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  11. jeles ar tgk diorang kawen..nak kawen jugakk.!!
    hehehe

    ReplyDelete
  12. eyh tim mengapa delete..
    erm nevermind..

    hahah jeles yee..
    nanti kwen buat lah juga seperti itu..
    tapi yang pastinya buat lagi ''DABUUMM''

    ReplyDelete
  13. Mia Farrows:
    a'ah..hehe..
    tersilap tulis..
    but really both of them(bride)cute and akk jeles banget..
    nak kawen jgk!!~
    hahaha~

    ReplyDelete
  14. eyh akak belum kawin??

    akak maw kawin??
    hee nanti jangan lupa bagi kad undangan kepada mia yee..

    maw tgk akak bersanding XD

    yup they are sooo cute..
    dan bahawasanya ramai yang cemburu melihatnya (termasuk mia)

    ReplyDelete
  15. haha~

    akk belum kawen la mia..

    dan mmg nak kawen pn tp blm ada seru deh..hahaha..

    insyaAllah..

    ha, if mia kawen lepas SPM nanti jangan lupa infom ea..hehe~

    Tak dapat dtg pun, at least dpt tgk pic kat blog mia..hehe =P

    ReplyDelete
  16. em yg frst couple tu, bgai pinng diblah dua. hehe sangt sweet~. ;)

    tape mia, spm dlu. aftr tu, bru ley cri calon nk kawin. hehe ;p

    ReplyDelete
  17. KAK ECHA:
    ahaha..
    lepas spm maw kawin??
    rase-rase nanti kne kejar dengan penyapu karang
    ahahaha..

    KAK YANA:
    yup =P,
    and calon?? hee dah ada daa XD (kowt)

    ReplyDelete

pages

1. 16. 17. 62. 63.